Region

Crna Gora u BiH uputila spasilačku ekipu od 32 člana; Biće u Jablanici

Komentari

Autor: Tanjug

07/10/2024

-

09:56

Crna Gora u BiH uputila spasilačku ekipu od 32 člana; Biće u Jablanici
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Crna Gora je uputila u BiH spasilačku ekipu koja broji 32 člana kako bi pomogli stanovništvu u pronalasku nestalih i otklanjanju posledica katastrofalnih poplava.

Rukovodilac spasilačko tima Milan Radović kaže da će spasilačkii tim u Jablanici ostati sedam dana, a ako bude potrebe i duže. Želja im je, dodao je, da iz ruševina izvuku nekog preživelog.
U spasilačkom timu su mahom vatrogasci i spasioci iz 10 crnogorskih opština, tu su i pripadnici Crvenog krsta i Direktorata za zaštitu i spašavanja.

"Crnogorski nacionalni tim za spašavanje iz ruševina i tim sa pumpama visokog kapaciteta ide u Jablanicu da pomogne u nekom punom svom kapacitetu u nesreći koja je pogodila narod Bosne i Hercegovine. Ovo je pomoć koju mi pružavamo preko mehanizma za civilnu zaštitu. Udružile su se sve spašavakške ekipe iz regiona, kolege iz Srbije, Hrvatske i Slovenije. Tu smo i mi, tako da se nadamo da ćemo pružiti ugroženom stanovništu ono što je njima sad u ovom momentu najpotrebnije to je da pokušamo da iz ruševina tamo izvučamo još nekog živog kao što je bio slučaj juče", kazao je rukovodilac tima za spašavanje Milan Radović.

 

 

Napomenuo je da imaju i segment pumpe viskog kapaciteta te da će crnogorski spasioci pomoći pri ispumpavanju vode iz ugroženih objekata.

"Tako da ono što budemo mogli uradićemo sigurno daćemo sve od sebe kao što ovi momci to uvek i rade", kazao je Radović, preneo je portal RTCG.

Tim Crne Gore čine 32 osobe, od toga četiri osobe iz Direktorata za zaštitu i spasavanje, pet osoba iz Crvenog krsta Crne Gore i 23 pripadnika službi zaštite i spasavanja, odnosno vatrogasaca i spasilaca iz 10 opština u Crnoj Gori.
 

Komentari (0)

Evropa