Region

Silovita morska pijavica pogodila Hvar: Kovitlac srušio restoran poput tornada u roku od 30-ak sekundi

Komentari

Autor: Slobodna Dalmacija

05/10/2024

-

22:23

Silovita morska pijavica pogodila Hvar: Kovitlac srušio restoran poput tornada u roku od 30-ak sekundi
Silovita morska pijavica pogodila Hvar: Kovitlac srušio restoran poput tornada u roku od 30-ak sekundi - Copyright Instagram.com/podgoricki.vremeplovandpodgoricki_vremeplov

veličina teksta

Aa Aa

Snažna morska pijavica pogodila je hrvatsko ostrvo Hvar u sredu oko 23 časova i prouzrokovao veliku štetu. Kako piše portal Slobodna Dalmacija, restoran “Family Farm kod Kućera” je u tridesetak sekunda praktično izbrisan, a scena je bila kao iz filmova o katastrofama, ili sa vesti nakon tornada po Americi.

"Padao je žestoki pljusak i duvao jak vetar. U jednom trenutku je sve utihnulo, a onda je ta pijavica ili tornado prošao kraj kućice u kojoj smo spavali moj sin Kuzma i ja", ispričala je Merien Lugarić okolnosti pod kojima je u sredu kasno uveče nevreme na području Zastražišća na ostrvu Hvaru srušilo jedan restoran dok su u njemu bili majka, otac, sestra i nećak vlasnika restorana.

Ona dodaje da su se bočna vrata otvorila od siline vetra i da je imala sam osećaj kao da će vrtlog usisati celu kuću.

"Odmah pored kuće srušen je stogodišnji bor, a taj vrtlog je, srećom, prošao mestima gde niko od moje porodice nije spavao", ispričala je žena.

 

Majka je bila 20 metara dalje, a otac na dva metra od vrtloga. Vrtlog je pokosio borove, masline, ograde, krovove, a velika terasa s krovom se jednostavno srušila na pod i uništila ceo inventar.

"Plastificirani drveni brod dug 5,5 metara, star više od sto godina, koji je bio dekoracija na farmi, nestao je. Brat Dragan je od njega našao dva komada drveta" prepričala je Lugarić.

U međuvremenu je započela sanacija razorenog krova na ugostiteljskom objektu u Zastražišću, piše Slobodna Dalmacija.

Komentari (0)

Evropa