Region

Dodik najavio donaciju 100.000KM za izgradnju Crkve Sv. Pantelejmona

Komentari

Autor: Tanjug

05/10/2024

-

14:29

Dodik najavio donaciju 100.000KM za izgradnju Crkve Sv. Pantelejmona
Milorad Dodik - Copyright Tanjug/SRNA/BORISLAV ZDRINJA

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Republike Srpske Milorad Dodik najavio je danas da će donirati 100.000 KM za izgradnju Crkve Svetog velikomučenika i iscelitelja Pantelejmona u banjalučkom naselju Paprikovac.

"Hram će biti posvećen Svetom Pantelejmonu, koji je izučavao medicinu, a nakon toga se posvetio Crkvi i veri i nesumnjivo ostavio trag. Njemu posvećujemo ovaj hram baš u neposrednoj blizini Univerzitetskog kliničkog centra (UKC) Republike Srpske uz želju da pomogne svim ljudima kojima pomoć bude potrebna", rekao je Dodik novinarima nakon što je prisustvovao današnjem osveštanju temelja ovog hrama.

Predsednik Srpske zahvalio je direktoru Univerzitetskog kliničkog centra Republike Srpske Vladi Đajiću kao inicijatoru i kumu, kao i svim ljudima koji će pomoći izgradnju ove svetinje.

Srpski član Predsedništva BiH Željka Cvijanović, koja je prisustvovala osveštanju temelja Crkve Svetog velikomučenika i iscelitelja Pantelejmona, rekla je da je danas veliki dan za naselje Paprikovac, Banjaluku, ali i UKC.

Ona je uverena da će ovaj hram u blizini UKC-a služiti svojoj nameni i biti na korist vernom narodu.

"Zahvalnost ide našem sveštenstvu na čelu sa mitropolitom banjalučkim Jefremom, ali i rukovodstvu UKC-a, predvođenom direktorom Đajićem i svim ljudima koji su ovo prepoznali kao potrebu. Zahvalnost ide i svima koji će u budućnosti ovo prepoznati kao potrebu", rekla je Cvijanović novinarima i istakla da je često osveštavanje verskih objekata na radost vernika.

Đajić je rekao novinarima nakon osveštanja da je važno da se srpski narod okuplja oko Srpske pravoslavne crkve i Republike Srpske i izrazio zadovoljstvo što je kum današnjeg osveštanja temelja Crkve Svetog velikomučenika i iscelitelja Pantelejmona.

Đajić je pozvao narod da se okuplja oko SPC i da svoj doprinos u jačanju Crkve i Republike Srpske.
Novi hram biće izgrađen pored roditeljske kuće "Iskra", a današnji čin osveštanja predvodio je mitropolit banjalučki Jefrem, uz sasluženje brojnog sveštenstva, prenela je Srna.

Komentari (0)

Evropa