Region

U Severnoj Makedoniji od danas zabranjeno kretanje šumama: Za kršenje zabrane kazna od 1.500 do 2.000 evra

Komentari

Autor: Tanjug

15/07/2024

-

17:11

U Severnoj Makedoniji od danas zabranjeno kretanje šumama: Za kršenje zabrane kazna od 1.500 do 2.000 evra
profimedia - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

U Severnoj Makedoniji je danas stupila na snagu odluka o zabrani kretanja šumama, a fizička lica zatečena u kršenju ove odluke biće kažnjena od 1.500 do 2.000 evra.

Saglasnost za donošenje ove odluke dalo je Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Severne Makedonije, na zahtev Javnog preduzeća "Nacionalne šume".

Takva saglasnost se daje u skladu sa Zakonom o šumama, zbog povećane opasnosti i sprečavanja šumskih požara na otvorenom prostoru.

"Potpuna zabrana kretanja u šumama i šumskom zemljištu uvodi se na teritoriji kojom gazduje JP 'Nacionalne šume', a počinje od danas, 15. jula i trajaće do dana njenog ukidanja. Zabrana kretanja se odnosi na periodu od 06:00 do 20 časova. Potpuna zabrana kretanja u šumama trajaće do procene da je smanjen rizik od šumskih požara. Kretanje u šumama biće dozvoljeno samo uz pismeno odobrenje zavisnih preduzeća JP 'Nacionalne šume', za područje kojim gazduju", navodi se u saopštenju Ministarstva šumarstva.

Za nepoštovanje ove zabrane, fizička lica koja budu zatečena biće kažnjena novčanom kaznom od 1.500 do 2.000 evra u denarima, preneli su skopski mediji.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa