Biznis vesti

Otvoren Evroazijski tržni centar na Novom Beogradu, Vesić: Urađen je po svim standardima

Komentari

Autor: Tanjug

26/09/2024

-

17:16

Otvoren Evroazijski tržni centar na Novom Beogradu, Vesić: Urađen je po svim standardima
Otvoren Evroazijski tržni centar na Novom Beogradu, Vesić: Urađen je po svim standardima - Copyright Tanjug video

veličina teksta

Aa Aa

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić prisustvo je, zajedno sa ambasadorom Kine Li Mingom, svečanom otvaranju Evroazijskog tržnog centra na Novom Beogradu i tom prilikom istakao da beogradski Kinezi izgradnjom ovog tržnog centra, nisu mogli da pruže lepši poklon povodom 75 godina od osnivanja Narodne Republike Kine, kako Beogradu tako i Kini.

"Na 75-godišnjicu svog postojanja ulazite sa čvrstim, nepokolebljivim prijateljstvom sa Srbijom i to je najvažnije dostignuće koje su postigla naša dva predsednika, Vučić i Si", rekao je Vesić.

Naglasio je da je Srbija, kao mala zemlja, ponosna na međusobnu saradnju i prijateljstvo.

"Zahvalni smo jer nas poštujete, jer svoje prijateljstvo ne uslovljavate nikakvim političkim ustupcima već se trudite da tradicionalno i dosledno poštujete naš teritorijalni integritet i naše interese", poručio je Vesić.

Ministar je dodao da će u nedelju biti prvi let Er Srbije između Beograda i Guangdžoua, a da će od naredne godine biti i direktan let na liniji Beograd - Šangaj. Vesić je podsetio da se pre nekoliko godina desio požar u kineskom tržnom centru, nakon čega je grupa kineskih investitora zatražila kupovinu zemlje kako bi izgradili novi, moderan, tržni centar.

Tanjug video

 

"Ovaj tržni centar urađen je po svim standardima, kako bezbednosnim, tako i po onim koji je dobar za posetioce, za prodavce i ponos je za vašu zajednicu u Beogradu", kazao je on.

Prema njegovim rečima, ovo je dokaz da kineska zajednicu u Beogradu napreduje i zahvalio prisutnima što su postali deo našeg društva. Podsetio je i da je tokom korone, prva pomoć Srbiji pristigla upravo iz Kine.

"Uspeli smo tada da podelimo maske našim vaspitačicama u obdaništima. I to je dokaz koliko su Kinezi u Beogradu postali deo našeg društva", rekao je Vesić.

Vesić je istakao da je investicija vredna 60 miliona evra, a da će biti hiljadu novih radnih mesta.

"Svako radno mesto je važno. Kako oni koji otvore pet radnih mesta, tako i oni koji otvore 1.000. Samo takvim pristupom možemo Srbiju učiniti boljim mestom za život svih ljudi", rekao je ministar.

Ambasador Li Ming kaže da je osnivnje ovog tržnog centra rezultat napornog rada kineskih privrednika i trgovaca u Srbiji, ali i čeličnog prijateljstva dve zemlje.

"Nadamo se da će naši kineski privrednici i trgovci u Srbiji iskoristiti ovu priliku da povežu Kinu i Srbiju, a da će kolege u Srbiji postati most za razvoj prekomorske saradnje kineskih privrednika i most između naroda Kine i Srbije", rekao je Li.

Kompleks, koji se nalazi u ulici Mileve Marić Ajnštajn na Novom Beogradu, sastoji se od dva objekta ukupne površine od oko 35.000 kvadratnih metara, sa više od 400 parking-mesta i gotovo 460 lokala.

U tržnom centru nalaze se i restorani, kao i supermarket, dok će u manjem objektu koji treba da bude završen do kraja godine, biti smešten i hotel. Ceremoniji su prisustvovali i predstavnici Vlade Srbije, pokrajinske Vlade, grada Beograda i Novog Beograda, Kineskog kulturnog centra i kompanije Eurasia Trade Center.

Komentari (0)

Biznis