Biznis vesti

Šapić i Ferguson razgovarali o saradnji britanskih kompanija na projektima u Beogradu

Komentari

Autor: Tanjug

22/07/2024

-

15:42

Šapić i Ferguson razgovarali o saradnji britanskih kompanija na projektima u Beogradu
Beoinfo - Copyright Beoinfo

veličina teksta

Aa Aa

Gradonačelnik Beograda Aleksandar Šapić i ambasador Velike Britanije u Srbiji Edvard Ferguson razgovarali su danas o saradnji sa britanskim kompanijama na realizaciji kapitalnih infrastrukturnih projekata u Beogradu.

Kako je Ferguson izrazio želju da upozna Šapića i njegove planove za razvoj srpske prestonice, gradonačelnik Beograda primio je ambasadora danas u Starom dvoru.

Šapić mu je ovom prilikom poželeo uspešan mandat na ovom značajnom i odgovornom mestu za saradnju između naša dva naroda, saopšteno je iz Gradske uprave.

Domaćin i gost podsetili su se tradicionalnog prijateljstva dveju zemalja i veoma dobre kulturne i ekonomske saradnje, složivši se da je zajednički cilj jačanje veza koje postoje već dva veka, kao i izgradnja modernih odnosa usmerenih ka budućnosti.

Na sastanku je istaknuto da je kulturna saradnja dveju zemalja, kao i dve prestonice na zavidnom nivou i da se svake godine unapređuje.

Grad Beograd

 

"Postoje brojne prilike za unapređenje saradnje, ne samo na području ekonomije već pre svega i na tome da su naši narodi tokom istorije bili prijatelji, saveznici u oba svetska rata i da bi to trebalo iskoristiti kao temelj za izgradnju modernijih i dinamičnijih odnosa", navodi se u saopštenju.

Tema razgovora bila je i trgovinska razmena koja beleži konstantan rast, naročito u sferi digitalizacije, a posebno su istaknute i velike investicije koje Vlada Srbije planira, kao što je to ambiciozni program za izložbu "EKSPO 2027", koja, kako se navodi, predstavlja zamajac za razvoj čitavog Beograda.

Kako je tokom susreta rečeno, Velika Britanija će biti važan deo toga tako što će pružiti podršku velikim infrastrukturnim projektima i ulaganju u obnovljive vidove energije.

Domaćin i gost su se složili da postoji zajednički interes i prostor za dolazak još više britanskih kompanija u Srbiju, te da je jedan od prioriteta unapređenje modernog partnerstva zasnovanog na uzajamnom poštovanju i zajedničkim interesima.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Biznis