Aktuelno iz kulture

Apgrade nastavlja da nameće klupske standarde, ovog petka ugostiće DJ Pythona

Komentari

Autor: Euronews Srbija

24/04/2024

-

17:28

Apgrade nastavlja da nameće klupske standarde, ovog petka ugostiće DJ Pythona
Apgrade nastavlja da nameće klupske standarde, ovog petka ugostiće DJ Pythona - Copyright Apgrade

veličina teksta

Aa Aa

Nakon prvog clubnight-a ove sezone na kojem je nastupio Objekt, klupska publika ima novu priliku da u prostoru limitiranog kapaciteta sluša još jednog vrhunskog selektora. U petak 26. aprila, legendarni DJ Python, koji je reputaciju jednog od najuzbudljivijih njujorških DJ-eva pretvorio u globalni fenomen stiže na Apgrade.

Karijeru koja vrtoglavo raste DJ Python je započeo neumorno opskrbljujući njujorški underground selekcijom koja ne poznaje granice, a DJ-eve produkcijom koja mu je pomogla da brzo pronađe put do najcenjenijih referenci u svetu elektronske muzike.

Nakon debi albuma za njujorški Incienso nastavio je da razvija zvuk kroz inovativno i melodično izdanje "Derretirse", a kroz nastupe na događajima kao što su Sustain-Release, Unsound, Dekmantel, klubovima poput tokijskog Contact ili londonskih Fabric i Printworks, počeo je da otkriva zvuk koji će definisati "Mas Amable" - album koji se našao na prvom mestu Resident Advisor liste najboljih izdanja 2020. godine.

BBC Radio 1 Essential Mix koji je nedavno snimio je po rečima kritike rani kandidat za DJ miks godine, a u intimnoj atmosferi kluba Karmakoma pridružiće mu se Feloneezy i Bianca Intensa

Tim povodom razgovarali smo sa Žarkom Komarom (Feloneezy) koji će svojim setom zatvoriti žurku u petak. 

Pred nama je premijerni nastup DJ Pythona u Srbiji, o kakvom DJ-u je reč? Šta publika može da očekuje od njega?

Feloneezy: DJ Python je poznat po produkciji koja se kreće od atmosferičnog house-a do dinamične, urbane klupske muzike pod uticajem perkusivnih stilova Južne Amerike. Sve pomenuto se može pronaći i u njegovim setovima, uz još eklektičniji pristup i slobodno kretanje kroz žanrove koje omogućava format DJ nastupa. Pored ubedljive selekcije koja će zadovoljiti fanove klupske muzike, tu je i dodatni ugao u kojem zabavu može da pronađe i publika koja nije orijentisana isključivo ka sadržajima ovog tipa. 

Kao i na jednoj od prethodnih Apgrade večeri, žurku će otvoriti Bianca Intensa, reci nam nešto o njoj. 

Bianca Intensa ima jednako svestran pristup kao i headliner, trudimo se da program bude koherentan od trenutka kada otvorimo vrata pa sve do kraja večeri. Stil koji slobodno ukršta klupsku muziku iz prethodnih decenija sa novim mikro-trendovima je godinama prisutan ali je nakon pandemije postao znatno popularniji, a mi smo imali sreće da i na lokalnoj sceni dobijemo nova, uzbudljiva imena poput Bianca-e koja imaju sjajne, multižanrovske setove.

Ti zatvaraš žurku, kakav set spremaš? Kako se osećaš kada puštaš nakon nekog velikog imena, da li je prisutna neka vrsta posebnog pritiska? 

Ne osećam pritisak ali se dodatno posvećujem selekciji jer se veoma radujem ovom dešavanju, nisam siguran da je DJ Python imao klupski nastup bilo gde u regionu. Karmakoma je ove sezone nenametljivo zauzela poziciju kluba u kojem programi ovog formata najbolje funkcionišu i imamo sve uslove za sjajan party ovog vikenda.

Tokom prošle godine organizovali ste dve žurke sa imenima koja nisu tipična za Apgrade. Najpre ste doveli Nick Leona i Pearson Sounda, potom ste krajem godine bukirali Objekta. Kako birate koga dovodite, šta je ključni kriterijum?

Apgrade je u prethodnoj sezoni, pored imena koje ste pomenuli, ugostio i nastupe legendarnih izvođača čija popularnost prevazilazi okvire klupskog boutique eventa poput ovog koje nas očekuje u petak. Izbor izvođača, politika bukiranja i sve što je s tim u vezi bi bili materijal za jedan opširan, dodatni intervju, ali je odgovor definitivno na strani umetnika u koje verujemo. 

Šta još možemo da očekujemo do kraja godine? 

U planu je nekoliko dešavanja koja su kombinacija dva formata koja smo malopre pomenuli. Nadam se da ćemo moći da podelimo zanimljive vesti uskoro. 

Komentari (0)

Kultura

Porodica sa supermoćima, novi Sajnfildov projekat i Dženifer Lopez u svemiru: Nove serije i filmovi u maju na Netfliksu