Evropa

Američki vojnik uhapšen u Rusiji: Tereti se da je opljačkao ženu

Komentari

Autor: Tanjug

06/05/2024

-

23:09

Američki vojnik uhapšen u Rusiji: Tereti se da je opljačkao ženu
Američki vojnik uhapšen u Rusiji: Tereti se da je opljačkao ženu - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Rusija je obavestila SAD o pritvaranju američkog vojnika u gradu Vladivostok zbog kršenja zakona, izjavila je danas portparolka Pentagona Sintija Smit

"Ruske vlasti su u Vladivostoku 2. maja  uhapsile američkog vojnika pod optužbom za krivično delo. U skladu sa Bečkom konvencijom o konzularnim odnosima Rusija je obavestila Stejt department o pritvaranju američkog vojnika", rekla je ona za RIA Novosti.

Smit je navela da je američka vojska obavestila porodicu pritvorenika o incidentu rekavši da Stejt department pruža konzularnu podršku pritvorenom pripadniku američkih oružanih snaga.

Ranije danas neimenovani američki zvaničnik potvrdio je da je američki vojnik koji je privatno otputovao u Rusiju, nedavno je priveden u toj zemlji.

O hapšenju američkog vojnika prvi je izvestio NBC Njuz navodeći da su ruske vlasti optužile pripadnika američke vojske da je navodno pokrao jednu ženu, prenosi Rojters.

Neimenovani američki zvaničnik rekao je da je američki vojnik bio stacioniran u Južnoj Koreji odakle je otišao na privatno putovanje u Rusiju.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa