Evropa

Lukašenko: Pobedom naših sportista na Olimpijadi 'izglancaćemo'' protivnike

Komentari

Autor: Tanjug

30/04/2024

-

19:12

Lukašenko: Pobedom naših sportista na Olimpijadi 'izglancaćemo'' protivnike
Tanjug/AP/Aalexander Zemlianichenko - Copyright Tanjug/AP/Aalexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Na predstojećim Olimpijskim igrama u Parizu, beloruski sportisti koji nastupaju u neutralnom statusu treba da pokažu hrabrost i da su pravi Belorusi, poručio je danas predsrednik Belorusije Aleksandar Lukašenko.

Kako tvrdi beloruski lider, pobeda sportista iz ove zemlje dozvoliće im da politički ''izglancaju'' protivnike, prenosi SB njuz.Beloruskim i ruskim sportistima dozvoljeno je da se takmiče na letnjoj Olimpijadi bez zastave i himne zbog tekućeg rata u Ukrajini.

''Bilo bi sjajno da sve bude organizovano kako treba, sa himnom, zastavom i tako dalje.

(Profesionalni) život sportiste je veoma kratak. Razumem ovo i ne insistiram ni na jednoj od opcija. Ako sportista odluči da učestvuje na Olimpijadi, to će ga još više naljutiti. Raspoloženje i bes su važni u sportu. U stvari, oni koji su se kvalifikovali i odlaze tamo (na Igre) u neutralnom statusu definitivno bi trebalo da pokažu svoju hrabrost, da pokažu da su pravi Belorusi.

Ovo će nam biti dobar razlog da ih politički ''izglancamo' ako pobedimo nakon što smo nastupili bez zastave. Ne smemo odustati'' poručio je beloruski lider.

Dodao je da su sportisti u sovjetsko vreme bili pod velikim pritiskom, što ih nije sprečavalo da odnose pobede na velikim svetskim takmičenjima.

''Što je veći pritisak, to je veći otpor'', zaključio je Lukašenko.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Evropa