Planeta

Prevara sa "izraelskim vremeplovom": Bračni par uzeo četiri miliona dolara onima koji bi da "vrate vreme unazad"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

26/10/2024

-

23:15

Prevara sa "izraelskim vremeplovom": Bračni par uzeo četiri miliona dolara onima koji bi da "vrate vreme unazad"
Prevara sa "izraelskim vremeplovom": Bračni par uzeo četiri miliona dolara onima koji bi da "vrate vreme unazad" - Copyright profimedia

veličina teksta

Aa Aa

Indijska policija traži bračni par koji je prevario desetine zavedenih žrtava, obećavajući im da će ponovo izgledati mlado uz pomoć izraelskog vremeplova.

Naime, Radžev Kumar Dabi i njegova supruga Rašmi Dabi izveli su jednu od najneverovatnijih prevara u istoriji čovečanstva. Oni su posedovali terapijski centar u Kanpuru, u indijskoj državi Utar Pradeš, gde su navodno ubeđivali ljude da brzo stare zbog preterano zagađenog vazduha i tvrdili da mogu da preokrenu proces uz pomoć "vremenske mašine napravljene u Izraelu" i terapije kiseonikom.

Dabijevi se sumnjiče da su prevarili mnoge starije ljude koji traže način da povrate mladost, napunivši svoje džepove sa 350 miliona indijskih rupija (oko 4,1 miliona dolara).

"Ponudili su pakete za 6.000 rupija (72 dolara) za 10 sesija i 90.000 rupija za trogodišnji program", rekao je visoki policijski zvaničnik Andžali Višvakarma za NDTV, dodajući da je par svoju prevaru pretvorio u piramidalnu šemu obećavajući klijentima besplatne terapijske sesije kiseonikom za svakog novog klijenta kojeg su doveli u svoju kliniku.

Renu Sing, jedna od lakovernih žrtava, podnela je policijsku prijavu navodeći da je prevarena za 1.075.000 rupija (21.000 dolara) i rekla policiji da je stotine ljudi ukupno izgubilo 350 miliona rupija (4,1 milion dolara). Policija do sada ima dokaze da su Dabijevi prevarili preko dvadesetak ljudi, ali istraga je još u toku.

Nejasno je kako su Radžev i Rašmi Dabi ubedili ljude da mogu da preokrenu efekte starenja, ali žrtve koje su se do sada javile rekle su da su obećavali vidljive rezultate za nekoliko meseci, zahvaljujući čudesnom vremeplovu uvezenom iz inostranstva. Tvrdili su da mogu da preokrenu starenje do 20 godina, pa čak i da poprave oštećene unutrašnje organe.

Indijska policija je registrovala slučaj prevare protiv Dabijevih i traga za parom. Aerodromi su obavešteni da ih spreče da se ukrcaju u avione, ali se veruje da su već pobegli u inostranstvo sa novcem svojih žrtava.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet