Fokus

Putin: Rusija pridaje poseban značaj jačanju odnosa sa Afrikom

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2024

-

16:34

Putin: Rusija pridaje poseban značaj jačanju odnosa sa Afrikom
Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko - Copyright Tanjug/AP/Alexander Zemlianichenko

veličina teksta

Aa Aa

Rusija pridaje veliki značaj jačanju veza sa afričkim zemljama, rekao je danas ruski predsednik Vladimir Putin u uvodnoj reči na sastanku sa južnoafričkim kolegom Sirilom Ramafozom na marginama samita BRIKS-a.

"Rusija pridaje poseban značaj jačanju odnosa sa državama na afričkom kontinentu, jer sa njima radi na sprovođenju zajedničkih dokumenata usvojenih na samitu Rusije i Afrike u Sankt Peterburgu, a to su deklaracija i akcioni plan do 2026. godine", rekao je ruski lider, prenosi TASS.

On je istakao da se Rusija raduje što će primiti najvišeg diplomatu Južne Afrike na prvoj ministarskoj konferenciji Foruma rusko-afričkog partnerstva koja će se održati u Sočiju 9. i 10. novembra.

Komentarišući međunarodna pitanja, ruski lider je rekao da Rusija i Južna Afrika uglavnom koordiniraju napore na međunarodnoj areni u cilju uspostavljanja pravednog, multipolarnog svetskog poretka.

"Što se tiče bilateralnih odnosa, oni su zasnovani na principima sveobuhvatnog strateškog partnerstva, ravnopravnosti i međusobnog poštovanja", zaključio je Putin.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet