Fokus

Erdogan: Izrael je teroristička cionistička organizacija

Komentari

Autor: Tanjug

09/10/2024

-

14:13

Erdogan: Izrael je teroristička cionistička organizacija
Tanjug/AP/Denes Erdos - Copyright Tanjug/AP/Denes Erdos

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Turske Redžep Tajip Erdogan izjavio je danas da je Izrael "teroristička cionistička organizacija", koja je, kako je naveo, počinila najbrutalniji genocid prošlog veka u Gazi. 

"Ne sumnjajte u to, Izrael je cionistička teroristička organizacija. Izrael je počinilac genocida u Gazi, ali  je ovaj zločin počinjen uz snažnu podršku zapadnih zemalja i administracija", istakao je Erdogan na stranačkom skupu.

Prema njegovim rečima, oni koji javno govore o prekidu vatre i umerenosti, nastavljaju da "iza scene pružaju Izraelu sve vrste oružja, municije i obaveštajne podrške". 

"Tako je u Americi, Nemačkoj i svim zapadnim zemljama. Svi su isti, ne razlikuju se jedni od drugih. Poziv cioniste (Benjamina) Netanjahua, mesara iz Gaze, u američki Kongres i njegove ponovljene ovacije su najočigledniji primer za to. Istorija nikada neće zaboraviti tu mračnu scenu, nikada neće oprostiti onima koji su aplaudirali čudovištu koje je imalo krv desetina hiljada dece i civila u svakoj prilici", poručio je predsednik Turske, prenosi agencija Anadolija.

Navodeći da će u ovom procesu uvek biti zajedno sa zemljama koje su na pravoj strani istorije, Erdogan je čestitao svim zemljama, a posebno Španiji, Norveškoj i Sloveniji, koje su "uprkos pritiscima zauzele principijelan stav".

On je dodao da palestinski narod takođe brani "dostojanstvo muslimana od mreže genocida" i da militantna grupa Hamas predstavlja nacionalne snage Palestine. Erdogan je potvrdio solidarnost sa "palestinskom i libanskom braćom" i najavio veću humatarnu pomoć ovim ratom zahvaćenim zemljama.

Komentari (0)

Svet