Fokus

Argentina zatražila od Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Nikolasa Madura

Komentari

Autor: Tanjug

07/09/2024

-

14:01

Argentina zatražila od Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Nikolasa Madura
Argentina zatražila od Međunarodnog krivičnog suda da izda nalog za hapšenje Nikolasa Madura - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Argentina je zatražila od Međunarodnog krivičnog suda (MKS) da izda nalog za hapšenje  predsednika Venecuele Nikolasa Madura, zbog navodnih zločina protiv čovečnosti koje je, kako tvrdi, njegova vlada počinila nakon izbora u julu.

Buenos Ajres će u ponedeljak podneti sudu zahtev pismo u kojem će tražiti izdavanje naloga za hapšenje Madura i drugih članova njegove vlade, saopštilo je argentinsko Ministarstvo spoljnih poslova u petak.

To saopštenje je stiglo istog dana kada su zahtevi za imigraciju ublaženi za državljane Venecuele, naglašavajući kritičan pogled vlade argentinskog predsednika Havijera Mileija prema Maduru.

Ranije danas, dva venecuelanska opozicionara, koja se nalaze u argentinskoj ambasadi u Karakasu, na društvenim mrežama su objavili da su venecuelanske snage bezbednosti opkolile zgradu argentinske misije u prestonici. Oni su situaciju opisali kao ''opsadu'', koju vrši Madurova vlada, prenosi Ansa.

Prema rečima Pedra Uručurtua, saradnika opozicione liderke Marije Korine Mačado, na licu mesta se nalaze patrole i naoružani agenti sa kapuljačama.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet