Fokus

Robert F. Kenedi Mlađi tražio od Kamale Haris visoku poziciju u administraciji u zamenu za podršku, ona ga odbila

Komentari

Autor: Tanjug

15/08/2024

-

23:35

Robert F. Kenedi Mlađi tražio od Kamale Haris visoku poziciju u administraciji u zamenu za podršku, ona ga odbila
Tanjug/AP/Josh Reynolds - Copyright Tanjug/AP/Josh Reynolds

veličina teksta

Aa Aa

Nezavisni kandidat za predsednika SAD Robert F. Kenedi Mlađi zatražio je sastanak sa demokratskom kandidatkinjom i aktuelnom potpredsednicom Kamalom Haris sa ciljem da joj ponudi podršku u trci u zamenu za položaj u njenoj administraciji, rekli su neimenovani izvori za Vašington post.

Kako se navodi, pokušaj da se organizuje sastanak je bio neuspešan, a kampanja Haris nema nameru da razgovara sa Kenedijem.

''Nekoliko puta smo kontaktirali (kampanju Haris) preko posrednika najvišeg nivoa. Rečeno nam je da nemaju interesa da razgovaraju sa mnom'', napisao je Kenedi u sredu uveče.

On je napomenuo da je oduvek smatrao da su dijalozi između kandidata različitih stranaka važni, kao i da je voljan da se sastane sa liderima demokrata i republikanaca da razgovaraju ''o mogućnostima vlade jedinstva'', prenose Njujork tajms.

Danas je, ipak, u objavi na društvenim mrežama kritikovao Haris i odbacio mogućnost da je podrži nu novembru.

''Nemam planove da podržim Kamalu Haris za predsednicu. U planovima mi je da je pobedim'', rekao je Kenedi.

AP Photo/Darron Cummings/Alex Brandon

 

Ankete pokazuju da su se Kenedijeve mogućnosti da ostvari dobar rezultat na izborima u novembru smanjile, usred njegovih napora da prikupi donacije za kampanju.

Kako piše Njujork tajms, mala je verovatnoća da bi kampanja Kamale Haris razgovarala sa Kenedijem o mogućoj poziciji u njenom kabinetu nakon što je nekoliko meseci unazad kritikovao aktuelnog predsednika Džoa Bajdena i time dobio podršku pojedinih Trampovih birača.

Istraživanja javnog mnjenja pokazala su da je Tramp imao veću šansu za novi mandat u odnosu na Bajdena, dok određene ankete pokazuju da Kamala Haris ima prednost u odnosu na republikanca.

Vašington post je prošlog meseca izvestio da je Kenedi vodio razgovore sa  Trampom o mogućem poslu u kabinetu, predlažući ulogu u rukovodstvu javnog zdravlja, u zamenu za njegovu podršku bivšem predsedniku.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet