Fokus

Amerika tuguje: Stotine vatrogasaca na sahrani njihovog bivšeg šefa koji je ubijen prilikom atentata na Trampa

Komentari

Autor: Tanjug

19/07/2024

-

19:33

Amerika tuguje: Stotine vatrogasaca na sahrani njihovog bivšeg šefa koji je ubijen prilikom atentata na Trampa
Amerika tuguje: Stotine vatrogasaca na sahrani njihovog bivšeg šefa koji je ubijen prilikom atentata na Trampa - Copyright Tanjug/AP/Matt Slocum

veličina teksta

Aa Aa

Stotine vatrogasaca okupilo se danas na sahrani šefa vatrogasaca iz Bafala, Korija Komperatorea, koji je ubijen kada je naoružani muškarac pokušao da ubije republikanskog predsedničkog kandidata Donalda Trampa tokom kampanje u Pensilvaniji.

Vatrogasci su stigli u povorci u kojoj je bilo više od 100 vatrogasnih kamiona u znak podrške ožalošćenoj rodbini i prijateljima preminulog vatrogasca, prenosi AP.

Tanjug/AP/Matt Slocum

 

Tramp je Komperatoreu odao počast tokom svog govora u četvrtak uveče na Republikanskoj nacionalnoj konvenciji u Milvokiju, gde je i zvanično nominovan za kandidata na predstojećim predsedničkim izborima.

Tada je izložio Komperatoreovu vatrogasnu opremu na bini konvencije, poljubio mu kacigu i nazvao bivšeg vatrogasnog šefa "neverovatnom osobom".

Tanjug/AP/Matt Slocum

 

Na mitingu u subotu u Pensilvaniji Tramp je zadobio ranu u uvo, a dvojica učesnika skupa, Dejvid Dač (57) i Džejms Kopenhaver (74), su ranjeni.

Agenti Tajne službe ubili su dvadesetogodišnjeg Tomasa Metjua Kruksa zbog atentata na Trampa.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet