Fokus

Spaseno devet od 16 članova posade tankera koji se prevrnuo kod Omana

Komentari

Autor: Tanjug

17/07/2024

-

21:10

Spaseno devet od 16 članova posade tankera koji se prevrnuo kod Omana
Spaseno devet od 16 članova posade tankera koji se prevrnuo kod Omana - Copyright Royal Thai Navy via AP

veličina teksta

Aa Aa

Najmanje devet od 16 članova posade naftnog tankera pod zastavom Komorskih ostrva koji se prevrnuo kod Omana u ponedeljak je spaseno, dok je jedan pronađen mrtav, saopštili su danas zvaničnici.

Tanker "Prestige Falcon" za naftne derivate dužine 117 metara, išao je ka jemenskoj luci Aden sa posadom od 13 Indijaca i tri Šrilančana kada se prevrnuo kod Dukma, glavne industrijske luke u Omanu Dukm.

Uzrok incidenta nije poznat, prenosi Reuters.

"Operacije potrage i spasavanja uspešno su pronašle 10 članova posade naftnog tankera, devetoro je pronađeno živo. Tragično, jedan član posade je pronađen mrtav", saopštio je omanski centar za pomorsku bezbednost mreži X.

Iz centra za bezbednost su dodali da je u toku potraga za preostalim članovima posade.

Među onima koji su do sada spaseni su osam Indijaca i jedan Šrilankanac, rekao je portparol indijske mornarice, koja pomaže u operacijama potrage i spasavanja.

"Potraga i spasavanje se preduzimaju u teškim vremenskim uslovima jer je u tom području uzburkano more i jaki vetrovi", rekao je portparol indijske mornarice.

Zvaničnici indijske vlade su takođe rekli da će se potraga za preostalim članovima posade nastaviti u toj oblasti.

Luka Dukm, koja se nalazi na jugozapadnoj obali Omana, nalazi se u blizini njegovih glavnih projekata rudarstva nafte i gasa.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet