Fokus

Tramp o odmazdi protiv političkih protivnika: Imao bih puno pravo da idem na njih, ali...

Komentari

Autor: Fox News

06/06/2024

-

21:11

Tramp o odmazdi protiv političkih protivnika: Imao bih puno pravo da idem na njih, ali...
Tanjug/AP/Wilfredo Lee - Copyright Tanjug/AP/Wilfredo Lee

veličina teksta

Aa Aa

Bivši predsednik Tramp rekao je za "Fox News" u sredu da kritičari koji tvrde da će tražiti odmazdu protiv političkih protivnika "greše", ali da bi imao "svako pravo" da krene na svoje protivnike ako bude ponovo izabran u novembru.

Tramp je govorio za "Fox News" u intervjuu sa voditeljem Šonom Henitijem o stanju u zemlji i njegovoj političkoj kampanji nakon što je prošle nedelje proglašen krivim po 34 tačke optužnice za falsifikovanje poslovnih zapisa u predmetu "Država Njujork protiv Trampa".

Heniti je upitao bivšeg predsednika šta bi rekao ljudima koji veruju da on želi odmazdu i da će koristiti pravosudni sistem da juri svoje političke protivnike ako se vrati u Belu kuću 2025. godine.

"Pod broj jedan, greše", odgovorio je Tramp.

"To mora da prestane, jer u suprotnom nećemo imati državu. Vidite, kada se završe ovi izbori, na osnovu onoga što su uradili, imao bih puno pravo da idem na njih, a to je lako, jer to je Džo Bajden i vidite sav kriminal, sav novac koji dolazi u njegovu porodicu i kod njega, sav ovaj novac iz Kine, iz Rusije, iz Ukrajine", rekao je Tramp.

Komisija za nadzor i odgovornost Predstavničkog doma tvrdi da su porodica Bajden i njeni saradnici primili milione dolara od stranih entiteta, uključujući zemlje poput Kine, Ukrajine i Rumunije, kada je predsednik Bajden bio potpredsednik SAD.

"Bajdenovi su namerno pokušavali da sakriju, zbune i prikriju svoje šeme za trgovinu uticajem, ali bankovni dosijei ne lažu. Bajdenovi su zaradili milione od stranih državljana pružajući ono što se čini da nije bilo drugačija usluga od lobiranja i uticaja. Od hiljada zapisa u evidenciji koje smo do sada dobili, znamo da je porodica Bajden osnovala preko desetak kompanija kada je Džo Bajden bio potpredsednik", navodi se u saopštenju za štampu iz kancelarije predsednika Nadzornog odbora Predstavničkog doma Džejmsa Komera u maju 2023. godine.

Bajdenov brat Džejms svedočio je ranije ove godine da predsednik "nikada nije bio umešan" u porodične poslove, a Ijan Sams, portparol Bele kuće za nadzor i istrage, rekao je za MSNBC prošle godine da "nema nikakvih dokaza o ilegalnim radnjama" kako tvrde republikanci u Predstavničkom domu.

Tramp je rekao da ne želi da uradi ono što su demokrate uradile Republikanskoj stranci.

"Oni žele da uhapse bez zločina. Žele da uhapse osobu koja je pobedila na nominacijama", rekao je on za "Hannity".

"Ono što meni rade, ako se nastavi, zaista nam neće ostati mnogo od zemlje. To je stvarno, to je korišćenje pravosuđa kao oružja. Vi to zovete zakon, neki ljudi to zovu prepucavanje, ali to je zloupotreba izbora kao oružja", dodao je Tramp i nastavio:

"A govorimo o, po meni, najvažnijim izborima u istoriji naše zemlje. Ovo će proći, verujem, kao najvažniji izbori u istoriji naše zemlje. I Ne možemo da dozvolimo da se nastavi stanje stvari kao dosad", zaključio je Tramp.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet