Fokus

Predsedavajući parlamenta Irana Mohamed Baker Kalibaf najavio kandidaturu za predsedničke izbore

Komentari

Autor: Tanjug

03/06/2024

-

16:42

Predsedavajući parlamenta Irana Mohamed Baker Kalibaf najavio kandidaturu za predsedničke izbore
Predsedavajući parlamenta Irana Mohamed Baker Kalibaf najavio kandidaturu za predsedničke izbore - Copyright AP Photo/Vahid Salemi

veličina teksta

Aa Aa

Predsedavajući iranskog parlamenta Mohamed Baker Kalibaf, bivši komandant Revolucionarne garde Irana, najavio je danas da će se kandidovati na predsedničkim izborima nakon pogibije iranskog predsednika Ebrahima Raisija u padu helikoptera prošlog meseca, preneli su danas iranski državni mediji.

Kalibaf, koji se u dva navrata bezuspešno nadmetao na predsedničkim izborima, ponovo se zvanično kandidovao za učešće na izborima 28. juna uprkos tome što je prošle nedelje reizabran za predsedavajućeg iranskog parlamenta, prenosi Rojters.

"Ako se ne budem kandidovao, aktivnosti koje sam preduzimao u poslednjih nekoliko godina na rešavaju ekonomskih problema Irana, a koje su dale rezultate, ne bi bile do kraja sprovedene", rekao je Kalibaf na konferenciji za novinare.

AP Photo/Vahid Salemi

 

Umereni političari optužili su 12-člano državno telo koje odobrava kandidature za predsedničke izbore za diskvalifikaciju kandidata umerene političke opcije.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet