Fokus

Rusija će redovno izvoditi vojne manevre u blizini avganistanske granice

Komentari

Autor: Tanjug

10/08/2021

-

19:13

Rusija će redovno izvoditi vojne manevre u blizini avganistanske granice
Rusija, Uzbekistan i Tadžikistan - Copyright Tanjug AP/Didor Sadulloev

veličina teksta

Aa Aa

Rusija će redovno izvoditi vojne manevre sa svojim saveznicima iz centralne Azije u blizini avganistanske granice, najavio je danas ruski ministar odbrane Sergej Šojgu komentarišući situaciju u Avganistanu.

On je podsetio da je ruska vojska izvela dve zajedničke vežbe blizu granice sa Avganistanom - jednu sa oružanim snagama Uzbekistana, a drugu sa vojnim jedinicama Tadžikistana i Uzbekistana, prenosi TASS.

"Vežbe su održane na najvišem nivou i nastavićemo i dalje sa izvođenjem takvih manevara. Ovakva redovna vojna praksa pomoći će da se osigura bezbednost države i održi puna borbena gotovost ruske armije u slučaju potencijalnog napada", poručio je Šojgu.

On je ranije predočio da su zajednički vojni napori sa centralnoazijskim saveznicima Rusije prioritet kako bi se otklonile bezbednosne pretnje koje stižu iz Avganistana.

"Brzo povlačenje stranih trupa iz Avganistana izazvalo je i brzo pogoršanje situacije, porast broja talibanskih terorista i porast terorističkih aktivnosti. Ovakva situacija je zahtevala preduzimanje odgovarajućih mera i evo, radimo na njima", ukazao je Šojgu.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet