Fokus

Džaišanka poručio Bajdenu: Indija nije ksenofobična zemlja

Komentari

Autor: Tanjug

04/05/2024

-

18:55

Džaišanka poručio Bajdenu: Indija nije ksenofobična zemlja
Džaišanka poručio Bajdenu: Indija nije ksenofobična zemlja - Copyright Tanjug AP/Manish Swarup

veličina teksta

Aa Aa

Indijski ministar spoljnih poslova Subrahmanjam Džaišanka demantovao je komentare američkog predsednika Džozefa Bajdena da je Indija "ksenofobična" zemlja i da se zbog toga suočava sa ekonomskim poteškoćama.

''Pre svega, naša ekonomija ne posustaje. Indija je oduvek bila zaista jedinstvena zemlja. Rekao bih da je to u stvarnosti, u istoriji sveta, bilo veoma otvoreno društvo“, ocenio je Džaišanka.

On je istakao da zakonodavstvo indijske vlade pozdravlja migrante koji dolaze u zemlju, javlja Ađencia nova.

"Zato imamo Zakon o izmenama i dopunama državljanstva, koji otvara vrata ljudima koji se bore. Mislim da treba da budemo otvoreni za ljude koji treba da dođu u Indiju, koji imaju pravo da dođu u Indiju", dodao je ministar.

Ranije ove nedelje, na skupu prikupljanja sredstava za kampanju, Bajden je rekao da su Japan i Indija, zajedno sa Rusijom i Kinom ''ksenofobične“ nacije koje ne žele da prihvate imigrante, navodeći to kao razlog za ekonomske probleme zemalja.

Bela kuća je saopštila da Bajden nije nameravao da uvredi Japan i Indiju, "već je jednostavno izrazio širi stav SAD po pitanju imigracije".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Svet