Politika

Petoro članova stranke Zavetnici prešlo u SNS

Komentari

Autor: Tanjug

03/02/2023

-

12:43

Petoro članova stranke Zavetnici prešlo u SNS
Novi članovi Srpske napredne stranke - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Izvršnog odbora SNS Darko Glišić predstavio je nove članove Srpske napredne stranke koji su napustili stranku "Zavetnici", nezadovoljni njenom politikom i incidentima poslanika na jučerašnjoj sednici Skupštine.

Glišić je na današnjoj konferenciji za novinare rekao da su ga kontaktirali članovi stranke Zavetnici i da su izrazili želju da budu deo SNS, jer su, kako je naveo, videli da ta stranka ima ozbiljnost i odgovornost za sve svoje postupke.

U SNS su prešli odbornici u Skupštini grada Beograda stranke Zavetnici Stefan Jovanović, Marija Vukmirović, Bojana Sladojević, kao i narodni poslanici Dušan Stoiljković i Dragan Nikolić.

"Njima je dosta laži i obmana i kabadahijskog ponašanja Milice Đurđević Stamenkovski i njenog supruga Stefana, a ono što je ona juče radila sa grupom svojih istomišljenika, njihovu današnju odluku učinilo je mnogo lakšom i ubrzalo je", rekao je Glišić.

Stefan Jovanović je rekao da je predsednica stranke Zavetnici Milica Đurđević Stamenkovski "marketinška marioneta svog supruga", koji, kako kaže, samovoljno donosi sve odluke u vezi sa budućnošću stranke, ne poštujući izabrane organe stranke niti volju članova.

"Oni na perfidan način obmanjuju sve građane Srbije i članove svoje stranke, jer je njihova borba za istinski patriotizam samo paravan borbi za lične interese i politikansku dobit", kazao je Jovanović.

Glišić je naveo da SNS pruža punu podršku Vučiću u borbi za očuvanje najvećih nacionalnih interesa zemlje, kao što su mir, stabilnost, očuvanja KiM i srpskog naroda na tom prostoru.

"Kroz tu borbu Vučić pokazuje izuzetno državničko držanje, jak stav i odgovornost koja ima za cilj da se nacionalni interesi do kraja ispune", kazao je Glišić.

Dodao je da Vučić jedini predsednik u istoriji parlamentarizma koji podnosi izveštaje Skupštini, odgovara na pitanja narodnih poslanika, obaveštava javnost o tome šta koji su izazovi pred našom državom.

"Juče smo videli kako izgleda kada nako želi da uradi sve suprotno, da ruši naše nacionalne interese i borbu za očuvanje KiM. Juče smo imali prilike da vidimo kako se ruši Srbija u režiji Boška Obradovića, Milosa Jovanovića i Milice Đurđević Stamenkovski", kazao je Glišić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija