Politika

Radoičić tvrdi da je poternica politički progon: Lažne optužbe ne mogu da me oteraju sa KiM

Komentari

Autor: Euronews Srbija

04/02/2022

-

22:49

Radoičić tvrdi da je poternica politički progon: Lažne optužbe ne mogu da me oteraju sa KiM
Radoičić tvrdi da je poternica politički progon: Lažne optužbe ne mogu da me oteraju sa KiM - Copyright Prinstscreen YouTube/OtvoreniStudio

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Srpske liste Milan Radoičić izjavio je da nema nikakve veze sa optužbama koje mu se stavljaju na teret i da je za njih saznao iz medija. 

Radoičić je reagovao na poternicu koju je za njim raspisalo Osnovno tužilaštvo iz Uroševca zbog sumnje da je zastrašivao svedoke u slučaju "Brezovica". 

"Od svih zlodela koja su u prošlosti hteli da mi pripišu ovo je najbizarnije, što samo dokazuje koliko su i albanske marionete i njihovi strani mentori očajni i nemoćni. Odavno sam shvatio da ću štiteći svoj narod na KiM ugroziti sebe, svoju porodicu i prijatelje, i steći moćne neprijatelje, ali sam odlučan da me ovi napadi ne pokolebaju, ma koliko moćni bili oni koji bi da me proteraju sa Kosova i Metohije i odvoje od mojih hrabrih sunarodnika", rekao je Radoičić.

On u saopštenju za medije kaže da će "nastaviti se bori za istinu o zulumu koji naš narod trpi na Kosovu i Metohiji, iako se oni koji ga progone ne služe pravom, već silom".

"Ako bilo ko na Kosovu i Metohiji, da li iz institucija ili međunarodni predstavnici, misli da me ovakvim lažnim optužbama mogu zauvek proterati sa Kosova o Metohije ili odvojiti od mojih sunarodnika i oslabiti borbu za Srbiju i srpstvo, grdno se vara", poručio je Radoičić.

Osumnjičen za zastrašivanje u toku krivičnog postupka

Radoičić se sumnjiči za zastrašivanje u toku krivičnog postupka, pošto je osumnjičen da je ometao svedoke i da je pokušavao da ih zastraši kako ne bi svedočili, saopštio je tužilac osnovnog tužilaštva.

U saopštenju se podseća da je do sada više od deset osoba uhapšeno zbog sumnji na koruptivne radnje u skijaškom centru Brezovica.

Policija Kosova predložila je suspenziju trojice policajaca zbog incidenta koji se dogodio 3. februara na prelazu Brnjak, kada je osoba sa sudske poternice sa inicijalima M.R. uspela da pobegne nazad u Srbiju, dok su lična dokumenta ostala kod službenika.

U saopštenju nije navedeno o kome se radi, ali su lokalni mediji na Kosovu objavili je reč o Milanu Radoičiću. U drugom saopštenju policije objašnjena je situacija u kojoj je Radoičić uspeo da pobegne policajcima na prelazu Brnjak.

Kako se navodi, u četvrtak u poslepodnevnim satima iz pravca Srbije stiglo je vozilo u kome se nalazio muškarac srpske nacionalnosti sa inicijalima M.R. i službenici na prelazu započeli su rutinsku kontrolu vozila. Kada su ga zamolili da parkira vozilo radi dalje istrage, on se automobilom brzo udaljio nazad ka teritoriji Srbije, navodi se u saopštenju kosovske policije.

Radi se o integrisanom prelazu, pa policijski službenici nisu uspeli da spreče taj potez Radoičića. Policijski inspektorat Kosova je saopštio da je protiv policajaca kojima je lice sa poternice M.R. pobeglo na Brnjaku pokrenuta istraga zbog sumnje da su počinili krivično delo zloupotreba službenog položaja ili ovlašćenja.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija