Politika

Brnabić sa predstavnicima francuske delegacije o projektu eksploatacije litijuma "Emili"

Komentari

Autor: Tanjug

22/10/2024

-

16:57

Brnabić sa predstavnicima francuske delegacije o projektu eksploatacije litijuma "Emili"
Brnabić sa predstavnicima francuske delegacije o projektu eksploatacije litijuma "Emili" - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Narodne skupštine Ana Brnabić sastala se danas sa predstavnicima francuske Međuministarske delegacije za snabdevanje rudama i strateškim metalima, sa kojima je razgovarala o srpkso-francuskim projektima, kao i projektu eksploatacije litijuma u Francuskoj.

"Susret sa francuskim međuministarskim delegatom za snadbevanje rudama i strateškim metalima Benžamenom Galzoom, predstavnikom iz Nacionalne geološke službe Janikom Kalekom, kao i ambasadorom Francuske u Srbiji Pjerom Košarom. Razgovarali smo o napretku srpsko-francuskih projekata koji su dogovoreni prilikom nedavne posete predsednika Emanuela Makrona Srbiji i o perspektivi sinergije i dalje saradnje", napisala je Brnabić na svom Instagram nalogu.

Dodala je da je zahvalna sagovornicima što su podelili svoja iskustva sa postojećim projektom eksploatacije litijuma u Francuskoj "Emili" i što su predstavili kako funkcioniše koordinacija više relevantnih ministarstava i institucija na tom polju, kao i što Srbiju vide kao značajnog partnera.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija