Politika

Ekološki aktivisti blokirali saobraćaj u Preljini i Gornjim Nedeljicama: "Vidi se nezadovoljstvo donetim odlukama"

Komentari

Autor: Euronews Srbija

19/10/2024

-

16:15

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Nakon što Skupština Srbije nije usvojila predlog zakona o izmenama i dopunama zakona o rudarenju i geološkim istraživanjima, ekološki aktivisti Ne damo Jadar i SEOS blokirali su saobraćaj u Preljini i Gornjim Nedeljicama. 

Blokada je završena nešto posle 15 časova.

"Očito, posle svih ovih zasedanja koja su bila, gledali smo sva četiri dana Skupštinu i tako dalje, gde su iznošene činjenice i gde se, čini mi se, što se tiče tog legitimnog dela, išlo do kraja. Valjda je Skupština neko ko bi trebalo da bude zakonodavno telo i pošto su rezultati takvi kakvi jesu, onda ovo, čini mi se, nastalo kao neka spontana reakcija da se vidi prosto nezadovoljstvo ljudi donetim odlukama, odnosno odbijanjem da se prihvati takav zakon", rekao je za Euronews Srbija Duško Brković.

Na pitanje šta je sledeći korak aktivista iz SEOS-a rekao je da još uvek ne mogu da prejudiciraju.

"Naprosto, čini mi se da sada ovo postaje neki talas narodnog nezadovoljstva. Gde će to sve krenuti, u kom smeru, možda zavisi i od poteza sa druge strane", kazao je Brković.

Na blokadama su bili i pojedini opozicioni poslanici Aleksandar Jovanović Ćuta, Miroslav Aleksić, Srđan Milivojević, Dragana Rakić, Zoran Lutovac.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija