Politika

Đurić s gradonačelnikom Ljubljane: Saradnja prestonica na visokom nivou

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

15:06

Đurić s gradonačelnikom Ljubljane: Saradnja prestonica na visokom nivou
Đurić s gradonačelnikom Ljubljane: Saradnja prestonica na visokom nivou - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Ministar spoljnih poslova Srbije Marko Đurić sastao se danas u Ljubljani sa gradonačelnikom tog grada Zoranom Jankovićem i tom prilikom konstatovao da je saradnja glavnih gradova Srbije i Slovenije na veoma visokom nivou, rekavši da ona predstavlja odličan primer na koji način mogu da se grade i razvijaju bilateralni odnosi.

Ministar je rekao da Srbija veliku pažnju posvećuje unapređenju regionalne saradnje i negovanju što boljih dobrosusedskih odnosa, koji su, kako je naveo, nerazdvojni deo evropskih integracija i jedan od ključnih prioriteta srpske spoljne politike, navodi se u saopštenju Ministarstva.

Đurić je kazao da treba stremiti i zajednički raditi da saradnja naših prestonica bude još bolja, i da su pripreme za specijalizovanu izložbu 2027, čiji će Beograd biti domaćin, odlična prilika za to.

Šef srpske diplomatije je izrazio uverenje da će, kada Srbija bude punopravna članica EU, Beograd u Ljubljani imati najbližeg partnera i saradnika.

Tokom posete Sloveniji, Đurić je razgovarao sa ministarkom spoljnih i evropskih poslova Tanjom Fajon, presednikom Vlade Robertom Golobom i predsednicom Narodne skupštine Urškom Klakočar Zupančič.

 

Komentari (0)

Srbija