Politika

Vučić sa Blankenborgom: Zahvalnost Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu

Komentari

Autor: Tanjug

16/10/2024

-

11:13

Vučić sa Blankenborgom: Zahvalnost Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu
Vučić sa Blankenborgom: Zahvalnost Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu - Copyright Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se sa dosadašnjim specijalnim izaslanikom za Zapadni Balkan Ministarstva inostranih poslova Kraljevine Norveške Hokonom Blankenborgom, sa kojim je razmotrio aktuelne izazove i prilike u regionu, kao i mesto i ulogu dve zemlje u kontekstu snažnijeg regionalnog povezivanja i saradnje.

Vučić je na svom Instagram nalogu naveo da je zahvalio Norveškoj na proaktivnom pristupu u pogledu prilika na Zapadnom Balkanu, kao i na kontinuiranoj podršci, posebno u domenu ekonomskog razvoja i infrastrukturnih projekata. 

"Posebno sam istakao značaj očuvanja stabilnosti kroz dijalog i ekonomsku saradnju, koji ostaju ključni faktori za mir i napredak u regionu", istakao je Vučić.

On je dodao da Srbija izuzetno ceni podršku Norveške naporima Srbije u oblasti reformi, ekonomskog razvoja i energetske tranzicije, kao i angažman u rešavanju regionalnih izazova i naglasio je važnost dalje saradnje u procesu evropskih integracija Srbije.

"Na sastanku sam poželeo dobrodošlicu novom specijalnom izaslaniku Eiriku Nestasu Matisenu i izrazio spremnost Srbije da još snažnije radimo na zajedničkim ciljevima kao što su stabilnost, prosperitet i održivi razvoj Zapadnog Balkana", naveo je predsednik Vučić.
 

Komentari (0)

Srbija