Politika

Juhas: Dobri odnosi Mađarske i Srbije daju podlogu za dalji ekonomski razvoj

Komentari

Autor: Tanjug

15/10/2024

-

14:16

Juhas: Dobri odnosi Mađarske i Srbije daju podlogu za dalji ekonomski razvoj
Juhas: Dobri odnosi Mađarske i Srbije daju podlogu za dalji ekonomski razvoj - Copyright Tanjug/Nenad Mihajlović

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Skupštine AP Vojvodine Balint Juhas izjavio je danas da dobri odnosi Srbije i Mađarske daju dobru podlogu da se prenesu i na dalji razvoj ekonomskih odnosa, pa i na polje turizma.

On je nakon potpisivanja ugovora o nastupu Mađarske kao Zemlje partnera na predstojećem 55. međunarodnom Sajmu turizma u Novom Sadu rekao da ako uzmemo u obzir razvoj turizma u Mađarskoj, Vojvodina ima na šta da se ugleda i možemo mnogo naučiti od naših suseda, navodi se u saopštenju Skupštine AP Vojvodine.

"S druge strane, pored Beograda i ostatka Srbije, naše ciljno tržište je Mađarska zbog blizine granice, ali i druge zemlje, jer nam je cilj da postavimo Vojvodinu na viši nivo na mapi evropskog i svetskog turizma", rekao je Juhas.

Ugovor su potpisali generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić i zamenica generalnog direktora Mađarske agencije za promociju izvoza (HEPA) Andrea Nestor.

On je dodao i da je u Vojvodini mnogo toga urađeno po pitanju smeštajnog kapaciteta i da će to biti predstavljeno na predstojećem Sajmu. 

Generalni direktor Novosadskog sajma Nikola Lovrić rekao je da ovim potpisom  dokazujemo nastavak dobrosusedskih odnosa i nastavak saradnje Mađarske i Novosadskog sajma.

''Mađarska je pre dve godine bila naš partner na Sajmu poljoprivrede, tako da je ovaj Sajam logičan sled događaja'', rekao je on.

Tradicionalni Sajam turizma, koji će se održati na Novosadskom sajmu, od 28. do 30. novembra, jedan je od najznačajnijih događaja u oblasti turizma u regionu, koji na jednom mestu okuplja privrednike, turističke agencije, hotelijere i radnike u turizmu. 

Komentari (0)

Srbija