Politika

Gojković razgovarala sa čelnicima kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group"

Komentari

Autor: Tanjug

14/10/2024

-

16:50

Gojković razgovarala sa čelnicima kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group"
Gojković razgovarala sa čelnicima kineske kompanije "Shandong Hi-Speed Group" - Copyright Tanjug / Vlada AP Vojvodine/ Andrej Pap

veličina teksta

Aa Aa

Predsednica Pokrajinske vlade Maja Gojković sastala se danas u Đinanu, glavnom gradu provincije Šandong u Kini, sa potpredsednikom kompanije "Shandong Hi-Speed Group", Džang Jangđinom, sa ciljem predlaganja novih projekata i buduće saradnje, saopšteno je danas iz Pokrajinske vlade.

Na sastanku se govorilo o aktuelnim projektima koje ova kineska kompanija realizuje u Vojvodini, velikim infrastrukturnim projektima koje u Srbiji sprovodi više od decenije, izgradnji brze pruge na deonici od Lovćenca do Subotice, autoputa Beograd-Zrenjanin-Novi Sad, brze saobraćajnice "Osmeh Vojvodine", kao i o izgradnji pešačko-biciklističkog mosta u Novom Sadu.

"Svaka pruga, svaki most i svaki put koji gradite u našoj zemlji veoma nam znači, jer na taj način jačamo ekonomiju i utičemo na unapređenje životnog standarda", navela je predsednica Gojković.

Potpredsednik kompanije "Shandong Hi-Speed Group" zahvalio je na podršci koju Pokrajinska vlada pruža poslovanju i projektima te firme u Vojvodini.

Naveo je da u Srbiji posluju uspešno već 13 godina i da će dobra saradnja podstaći dolazak i drugih kompanija iz Šandonga.

Predsednica je istakla da se kineska kompanija pokazala kao pouzdan partner Srbiji, izrazivši uverenje da će zajedničko poslovanje biti nastavljeno i u budućnosti.

Kako navode iz Pokrajinske vlade, delegacija je ovom prilikom videla središte kompanije i upoznala njen istorijat, delatnosti i planove za budućnost.

U okviru posete, delegacija je imala priliku da obiđe hram, rodnu kuću i kompleks velikog svetskog filozofa Konfučija, prilikom čega se predsednica Gojković upisala u knjigu utisaka.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija