Politika

Gujon objavio dramatičnu fotografiju poletanja aviona Er Srbije kojim su spaseni srpski državljani iz Bejruta

Komentari

Autor: Euronews Srbija

09/10/2024

-

18:50

Gujon objavio dramatičnu fotografiju poletanja aviona Er Srbije kojim su spaseni srpski državljani iz Bejruta
Gujon objavio dramatičnu fotografiju poletanja aviona Er Srbije kojim su spaseni srpski državljani iz Bejruta - Copyright Tanjug/AP

veličina teksta

Aa Aa

Direktor Kancelarije za javnu i kulturnu diplomatiju Arno Gujon je na društvenoj mreži instagram objavio fotografiju koja pokazuje avion nacionalne avio-kompanije AirSerbia koji je juče evakuisao državljane Srbije iz ratom zahvaćenog Libana.

Na fotografiji se vidi pejzaž Bejruta pod bombardovanjem, sa jednim aktivnim požarom usred kojeg kulja gust crni dim, dok se u pozadini vidi avion Air Serbia kako napušta glavni grad Libana.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Arno Gujon (@arno.gujon)

Podsećamo, državljani Srbije evakuisani iz Libana bezbedno su juče sleteli u Beograd letom AirSerbia u organizaciji Vlade Srbije i Ministarstva spoljnih poslova.

Avion srpske nacionalne avio-kompanije poleteo je iz Bejruta danas u 12.30 časova po lokalnom vremenu, a na beogradski aerodrom sleteo je nešto posle 14.30 časova sa 47 državljana Srbije i 11 članova njihove najuže familije, kao i 30 stranih državljana, saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova.

Ambasador Srbije u Libanu Milan Trojanović rekao je, ispraćajući putnike, da su srpski državljani bili presrećni zbog činjenice da je Srbija organizovala ovaj let, ali i da je otprilike polovina građana Srbije iz privatnih ili poslovnih razloga odlučila da ostane u Libanu.

"Dali smo potpuni komfor našim ljudima, a imamo i nekoliko kućnih ljubimaca koji mnogo znače ljudima i nisu mogli da ih ostave", rekao je ambasador Trojanović.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija