Politika

Vučić prošetao ulicama Hamburga: Šetnju nam ulepšali slučajni prolaznici iz Kine, Severne Makedonije i Srbije

Komentari

Autor: Euronews Srbija

07/10/2024

-

14:15

Vučić prošetao ulicama Hamburga: Šetnju nam ulepšali slučajni prolaznici iz Kine, Severne Makedonije i Srbije
Vučić prošetao ulicama Hamburga: Šetnju nam ulepšali slučajni prolaznici iz Kine, Severne Makedonije i Srbije - Copyright Prinskrin/Instagram/buducnostsrbijeav

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić boravi u poseti Hamburgu gde se održava Konferencija o održivosti, a u pauzi između sastanaka on je prošetao ulicama tog grada.

"U pauzi između sastanaka, prošetali smo predivnim ulicama Hamburga koje nam ulepšaše i slučajni prolaznici iz NR Kine, Severne Makedonije i Srbije", napisao je Vučić na svom Instagram nalogu.

Vučić je, podsetimo, ranije izjavio je da "održivost" nije samo reč, već da predstavlja izazov sa kojim se suočavamo svi zajedno.

Naveo je da ova konferencija okuplja uticajne globalne lidere, stručnjake i aktiviste iz različitih oblasti, kako bi razmenili ideje i iskustva o održivom razvoju i istražili mogućnosti za unapređenje politika koje će zaštititi našu životnu sredinu, ali i obezbediti ekonomski rast i socijalnu pravdu.

Predsednika Srbije je dočekao nemački kancelar Olaf Šolc. Konferenciju, koja se održava prvi put, otvoriće Šolc, a na prvom panelu će govoriti i predsednik Svetske banke Adžaj Banga, predsednik Namibije Nangolo Mbumba i premijerka Barbadosa Mia Motlej.

Na skupu učestvuju šefovi država, predstavnici privatnog sektora, akademske zajednice, civilnog društva i međunarodnih organizacija.

Vučić će sutra govoriti na panelu "Pregovori o novoj alijansi - odgovoran i kružni lanac snabdevanja baterijama".

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija