Politika

Đurđev: Vučević pokazao dobru volju za zaposlene u vrtićima, na Malom je da reši finansijske probleme

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/10/2024

-

13:33

Đurđev: Vučević pokazao dobru volju za zaposlene u vrtićima, na Malom je da reši finansijske probleme
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Premijer Srbije Miloš Vučević pokazao je i dobru volju i želju da svima u prosveti, uključujući i sve zaposlene u vrtićima poveća plate za 12 odsto od 2025. godine. On, koji je kao gradonačelnik Novog Sada otvorio najviše novoizgrađenih vrtića u istoriji grada, ne beži ni od koga, posebno ne od roditelja dece i zaposlenih u vrtićima, štaviše, svi oni nisu niti će imati boljeg saveznika u rešavanju svojih problema od aktuelnog premijera, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On je napomenuo da je na ministru finansija Siniši Malom da nađe neophodni novac za obećana povećanja, uključujući i za sve koji rade u vrtićima, od čistačica do vaspitačica. 

"Neka uzme porez na ekstra profit od kladionica i kockarnica, neka oporezuje sve ekstra profitere, neka uvede porez za vaspitanje naše dece, njegov posao je da stvori novac", objasnio je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige dodao je da je premijer Vučević svoj deo posla odradio, da je on trasirao put kojim treba ići, a ministar finansija i njegov tim treba da budu izvođači radova. 

"Neka se ugledaju na Vučića i Vučevića i urade svoj posao kako treba, ako nisu sposobni za to neka se sklone i prepuste mesto onom ko može", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija