Politika

Vučić: Ne vidim nikakve sukobe, iako ih Kurti provocira svakog dana

Komentari

Autor: Tanjug

03/10/2024

-

16:03

Vučić: Ne vidim nikakve sukobe, iako ih Kurti provocira svakog dana
Vučić: Ne vidim nikakve sukobe, iako ih Kurti provocira svakog dana - Copyright Tanjug/Vladimir Sporčić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je tačno predvideo šta će se i kada dogoditi u Ukrajini i na Bliskom istoku, a da u Srbiji ne vidi nikakve sukobe iako ih Aljbin Kurti provocira svaki dan.

"Ja ne vidim nikakve sukobe, iako ih Aljbin Kurti provocira svakog dana. Mi moramo da snažimo, da idemo napred, da guramo stvari napred, da čuvamo svoj narod, da se borimo za njegove interese, za našu državu na Kosovu i Metohiji, za naš narod na svakom mestu. Ali svako ima pravo da misli šta želi", rekao je Vučić novinarima na pitanje da prokomentariše izjavu italijanskog ministra odbrane Gvida Krozeta da je, pored sukoba na Bliskom istoku, u strahu i od kosovske krize. 

"Rat je poslednja stvar koja bi trebalo da nam se dogodi i nadam se da nam se nikad neće dogoditi", rekao je Vučić.

"Đorđa Meloni u poseti Srbiji za tri, četiri meseca"

Vučić je rekao da će u naredna tri, četiri meseca u posetu Srbiji doći italijanska premijerka Đorđa Meloni i da će tom posetom bilateralni odnosi dve zemlje biti podignuti na još viši nivo.

Naveo je da će Italija biti zvanični partner Sajma turizma, te da će tim povodom biti dosta poseta italijanskih zvaničnika.

On je podsetio da je predvideo događanja na Bliskom istoku i u Ukrajini.

"Iako ste mi se svi smejali i govorili da sam 'drama kvin' pre dva meseca više se niko ne smeje. I kao što vidite, najteža situacija i u Ukrajini, najteža situacija i na Bliskom Istoku", rekao je Vučić.

U razgovoru s Pastorom rešenja o vojnom roku

Komentarišući izjavu predsednika Saveza vojvođanskih Mađara Balinta Pastora da se protivi uvođenju obaveznog vojnog roka jer će to dovesti do iseljavanja Mađara, Vučić je rekao da je cilj da Mađari ostanu da žive ovde u Srbiji i da će Pastora prvom prilikom pozvati na razgovor.

"Naš cilj je da Mađari ostanu da žive ovde u Srbiji, a mi moramo da se rukovodimo i bazičnim principima pripremljenosti za odbranu zemlje baš kao što sve zemlje na svetu to rade", rekao je Vučić.

On je istakao da će u međusobnom dogovoru biti pronađena rešenja koja će da budu najbezbolnija.

Predsednik je dodao da je njegovo prijateljstvo sa Ištvanom Pastorom gradilo našu zemlju i odnose sa Mađarskom u poslednjih 12 godina, a da će odnos sa Balintom Pastorom graditi odnose između dve zemlje u budućnosti.

O Đilasovoj izjavi: Videćemo da li će biti 11:0 ili 10:1

Povodom izjave Dragana Đilasa da će opozicija "pobediti Vučića bez pomochi spolja", Vučić je rekao da u Srbiji ne mogu da pobede oni koji su najgori u zemlji.

Đilas je izjavio ranije u intervjuu za nedeljnik Radar da će Vučić biti  pobeđen bez pomoći bilo koga "spolja" i dodao da aktuelna vlast, kako je rekao, trenutno ima oko 47 odsto glasova i podrške birača.

Vučić je rekao da to sluša već 12 godina.

"Neće me pobediti, to sam vam rekao još pre 10 godina. Sam ću da odem, a nadam se da neće moći da pobede oni koji su najgori u ovoj zemlji, kao ni one koje mislim da podržim i kojima mislim da pomognem na predstojećim izborima. Živi bili, pa videli", rekao je Vučić novinarima.

Predsednik je naglasio da je do sada on svaki put bio u pravu. 

"Bar je 10:0 po tom pitanju, a videćemo da li će biti 10 :1 ili 11:0, verujte pobedniku na reč", poručio je Vučić.

Komentari (0)

Srbija