Politika

Đurić i Saidov potpisali Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Srbije i Uzbekistana

Komentari

Autor: Tanjug

23/09/2024

-

22:43

Đurić i Saidov potpisali Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Srbije i Uzbekistana
Đurić i Saidov potpisali Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Srbije i Uzbekistana - Copyright Tanjug/MSP

veličina teksta

Aa Aa

Šef srpske diplomatije Marko Đurić danas je u Njujorku sa ministrom inostranih poslova Uzbekistana Bahtijorom Saidovim potpisao Sporazum o ukidanju viza za nosioce diplomatskih i službenih pasoša između Vlade Republike Srbije i Vlade Uzbekistana, na marginama generalne debate 79. zasedanja Generalne skupštine UN.

Ministar Đurić izrazio je zadovoljstvo zbog potpisivanja tog dokumenta, dodajući da je uveren da je reč o važnom koraku u intenziviranju naših bilateralnih odnosa i sveukupnom jačanju veza Srbije i Uzbekistana, navodi se u saopštenju ministarstva spoljnih poslova. 

U razgovoru sa uzbekistanskim kolegom, Đurić je zahvalio na doslednom stavu o poštovanju teritorijalnog integriteta i suvereniteta Srbije, u skladu sa principima Povelje UN i relevantnim rezolucijama SB UN, kao i podršci na međunarodnom planu po pitanjima od interesa za Srbiju.

Govoreći o saradnji dva ministarstva, Đurić je izrazio nadu da će biti nastavljen rad na usaglašavanju Memoranduma o razumevanju između diplomatskih akademija, naglašavajući značaj institucionalne saradnje u domenu usavršavanja mladih diplomata. 

Tanjug/MSP

 

U saopštenju se dodaje da je današnji susret bio prilika i za razgovor o specijalizovanoj izložbi Ekspo 2027 kao mogućnosti za uspostavljanje novih poslovnih kontakata, te je, u tom smislu, šef srpske diplomatije izrazio očekivanje da će se uzbekistanske kompanije u što većem broju odazvati našem pozivu za učešće na ovom važnom događaju u srpskoj prestonici.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija