Politika

Đurđev: Šapić koristi priču o premeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita za jeftinu političku propagandu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

21/09/2024

-

15:24

Đurđev: Šapić koristi priču o premeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita za jeftinu političku propagandu
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Aleksandar Šapić koristi priču o premeštanju posmrtnih ostataka Josipa Broza Tita sa Dedinja za jeftinu političku propagandu u koju ni sam ne veruje i za koju nije obezbedio nikakvu državnu ili narodnu podršku. Ako grešim, neka me razuveri i skupi hrabrost da sa istomišljenicima prebaci Tita u Kumrovec, Beč ili Brisel, izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev. 

On smatra da se plasira lažna teza da će nam Rusija i Rusi zameriti ukoliko se odreknemo diktatora Tita i izbacimo ga iz svoje zemlje. 

"To su maliciozni ljudi i neznalice, Sovjetski Savez je Titu dao sve, oslobodio mu je pola zemlje, osnovao i finansirao partiju, a onda mu je Tito gnusno okrenuo leđa 1948. i krenuo u brutalno čišćenje proruskih elemenata u svojim redovima", naglasio je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige kaže da tek ne treba da nas bude briga šta će Kina i Kinezi misliti o takvom potezu. 

"Kinezi mogu biti komunisti koliko hoće, Srbi to ne žele i hoće da se reše ostataka i Tita i njegove diktature. Ako im se toliko sviđa, neka ga nose u Hongkong, tamo bi mu bilo lepo jer je bio ludo zaljubljen u britansku kulturu i njenu imperijalnu estetiku, što dokazuje da je imao stila za estetske plodove konzervativne politike", dodao je Đurđev i pozvao beogradskog gradonačelnika da pređe sa lepih reči na hrabra dela, obećavši da će ga u tom slučaju Srpska liga prva podržati.
 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija