Politika

Vučić: Vlada Srbije danas donosi odluku o vojnom roku

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/09/2024

-

12:09

Vučić: Vlada Srbije danas donosi odluku o vojnom roku
Tanjug/Aleksandar Ćirić - Copyright Tanjug/Aleksandar Ćirić

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas, nakon prikaz sposobnosti Vojske Srbije "Zastava 2024" u Batajnici, da će Vlada Srbije danas doneti odluku o vojnom roku. 

"Najavljujem i da je  Vlada Sbrije dobila sve moje što je potrebno, i očekujem da na današnjoj sendici odrede odluku o služenju vojnog roka u Srbiju koji bi trajao 75 dana ukupno. Neuporedivo manje nego kako je bilo u naše vreme. Moraće da postoji i dispclina. Za muškarce će da bude obavezno", rekao je Vučić novinarima.

Premijer Srbije Miloš Vučević saopštio je pre nekoliko dana da je na posebnoj sednici Vlade Srbije doneta odluka kojom se Ministarstvu odbrane nalaže da odmah pokrene proceduru za vraćanje vojnog roka.

"Imali smo i tačku koja proizilazi iz današnje promocije mladih oficira, a to je usvojen zaključak kojim se nalaže Ministarstvu odbrane da hitno pokrene proceduru za vraćanje obaveznog vojnog roka u trajanju od 75 dana. Sledeće nedelje će biti sednica, biće i predsednik nadam se na njoj", kazao je premijer.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija