Politika

Vučić: Želim Sergeju Trifunoviću srećan povratak u Srbiju, reagovao sam kao predsednik države

Komentari

Autor: Euronews Srbija

18/09/2024

-

18:54

Vučić: Želim Sergeju Trifunoviću srećan povratak u Srbiju, reagovao sam kao predsednik države
Vučić: Želim Sergeju Trifunoviću srećan povratak u Srbiju, reagovao sam kao predsednik države - Copyright Fonet/Milica Vučković

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je danas da je njegov posao kao šefa države da štiti sve građane Srbije bez obzira na njihove političke stavove i da je zbog toga zatražio od hrvatskih vlasti da što pre puste na slobodu glumca Sergeja Trifunovića.

"Kao predsednik Srbije, moj posao, šta god i Trifunović i bilo ko drugi rekao, moj je posao da štitim interese građana Srbije. To sam radio i to ću da radim do kraja svog mandata. Ništa spektakularno, samo normalna stvar", rekao je Vučić za televiziju Pink.

On je naveo da iz stranke čiji je član Trifunović nisu reagovali na njegovo hapšenje u Hrvatskoj, a da su prethodno reagovali na zadržavanje na granici Srbije pevačice Severine.

Istakao je da je pevačica bila zadržana na granici, a da je Trifunović dobio uslovnu kaznu zatvora, ocenjujući da je licemerno od strane opozicije što nisu oštrije reagovali na hapšenje glumca.

"Kako to da nikome ne pada na pamet da kaže, ako je ono (zadržavanje pevačice) diktatura, kako se onda ovo sada zove", pitao je Vučić.

On je poželeo Trifunoviću uspešan povratak u Srbiju i izrazio nadu da će iz njegove stranke oštrije reagovati na dešavanja u Hrvatskoj, kada se glumac bude vratio.

Predsednik Srbije je ranije danas zatražio od hrvatskih vlasti da što pre puste na slobodu Trifunovića, a od svih državnih organa u Srbiji, posebno od Ministarstva spoljnih poslova, da se maksimalno angažuju i učine sve kako bi on bio oslobođen i vraćen u Srbiju.

Uz napomenu da je Trifunović njegov politički protivnik, Vučić je u video obraćanju na svom Instagram nalogu naveo da je Trifunović juče priveden, uhapšen i daleko od graničnog prelaza odveden, a da niko nije razumeo zašto.

Vučić je apelovao i na hrvatske vlasti da razumeju da utamničenje Srba ne vodi stvaranju boljih odnosa.

Trifunovića je policija u septembru prošle godine uhapsila u Splitu nakon što se sa svojim psom kupao na plaži koja nije namenjena kućnim ljubimcima. Prijavili su ga građani, pa je policija reagovala.

Nakon što je prekršajno prijavljen, Trifunović je na svojoj društvenoj mreži "omalovažava​o i vređa​o policijske službenike", a između ostalog ih je optužio za reketiranje.

Trifunoviću je bio zabranjen ulazak u Hrvatsku na jednu godinu, a ta je zabrana istekla pre nekoliko dana.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija