Politika

Očuvanje ćirilice, novi slučaj Q groznice i kako živi Francuz u Srbiji: Probudite se uz Euronews jutro

Komentari

Autor: Euronews Srbija

17/09/2024

-

18:09

Očuvanje ćirilice, novi slučaj Q groznice i kako živi Francuz u Srbiji: Probudite se uz Euronews jutro
Očuvanje ćirilice, novi slučaj Q groznice i kako živi Francuz u Srbiji: Probudite se uz Euronews jutro - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa Vama je od 7 sati Marija Šehić koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

 
U izdanju za sredu, 18. septembar, izdavajmo:

Kao meru očuvanja ćirilice ministar kulture Nikola Selaković predlaže nabavku isključivo dvoazbučnih tastatura. Mogu li ovakve mere zaista pomoći u očuvanju ćirilice kao zvaničnog pisma i da li je ono zaista, kako se tvrdi, ugroženo? O tome u temi jutra sa profesorkom Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Dubravkom Valić Nedeljković, Boškom Suvajdžićem, profesorom srpskog jezika i književnosti i Duškom Babićem, upravnikom Srpske književne zadruge.  

Štampu prelistavamo sa politikologom Ognjenom Gogićem.

Novi slučaj Q groznice u Crnoj Gori. Pod epidemiološkom prismotrom još 28 osoba. Eutanazirano više od 100 zaraženih goveda. Uživo smo u Crnoj Gori. 

Kako je jedan francuski glumac pre 10 godina Pariz zamenio Beogradom? O njegovoj odluci da postane Beograđanin, ali i o novoj predstavi za koju potpisuje tekst i režiju razgovaram sa Arnoom Amberom. 

Emili je možda u Parizu u poznatoj Netfliks seriji, ali je od nedavno i u marketu jer su se u poznatom lancu prodavnica prehrambene robe pojavili i keksići, limunada, pa čak i posuđe za pečenje brendirane logom serije. Kako je sem modnog postala i pop-kulturni fenomen? O tome u Euronews jutru. 

Komentari (0)

Srbija