Politika

Đurđević Stamenkovski: Budućnost Srbije zavisi od opstanka sela

Komentari

Autor: Tanjug

02/09/2024

-

23:00

Đurđević Stamenkovski: Budućnost Srbije zavisi od opstanka sela
Đurđević Stamenkovski: Budućnost Srbije zavisi od opstanka sela - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka za brigu o porodici i demografiju Milica Đurđević Stamenkovski poručila je danas tokom posete opštini Bogatić da moramo da učinimo sve da nam selo opstane, jer budućnost i opstanak Srbije zavisi od toga. 

Ona je prezentovala projekat Ministarstva za brigu o porodici i demografiju u selu Glušci i istakla da Mačva ima velike potencijale koje moramo da iskoristimo, unapredimo i stvorimo ambijent u kojem će građani imati gotovo sve ono što imaju u gradu, saopštilo je Ministarstvo.

Đurđević Stamenkovski zahvalila je predstavnicima Ministarstva privrede i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave što su se "odazvali na njen poziv i prihvatili da u autentičnom mačvanskom ambijentu zajednički organizuju promociju podrške ženama koje se bave preduzetništvom i najvećoj tekovini rada Ministarstva za brigu o porodicu i demografiju, a to je povećanje roditeljskog dodatka". 

"Prema sadašnjem planu, očekujemo da se 23. septembra u Narodnoj Skupštini nađe izmenjena verzija Zakona o finansijskoj podršci porodicama sa decom, da će biti usvojena i da će nakon stupanja na snagu krenuti njegova primena", najavila je ministarka.

Ona je takođe naglasila kao važnu stvar - "koja može ohrabriti sve majke koje dodatak od države budu primale u mesečnim ratama", to što "one postaju i dodatno kreditno sposobne“.

"Između ostalog, mislim da je jako dobra mera podrške porodicama u okviru Zakona o finansijskoj podršci porodici sa decom o dodeli novčanih sredstava za izgradnju kuće i za kupovinu stana u već postojećim stambenim objektima, ali ovde ću insistirati, pre svega, na izgradnji kuće. Zato što je to nešto što je karakterističnije i prisutnije u seoskim sredinama. Dakle, mi izdvajamo do 20.000 evra za kupovinu prve nekretnine i u pitanju je podrška bračnim parovima sa decom rođenom do godinu dana unazad“, podsetila je ministarka Đurđević Stamenkovski. Ona je pozvala mlade bračne parove da se prijave za ovaj projekat.

 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija