Politika

Lončar: Samo u Kurtijevoj demokratiji duge cevi mogu da ulaze u bolnice

Komentari

Autor: Tanjug

30/08/2024

-

22:15

Lončar: Samo u Kurtijevoj demokratiji duge cevi mogu da ulaze u bolnice
Tanjug/Sava Radovanović - Copyright Tanjug/Sava Radovanović

veličina teksta

Aa Aa

Ministar zdravlja Zlatibor Lončar pozvao je sve u Evropi koji se zalažu za poštovanje tekovina demokratije, da momentalno zaustave akcije Aljbina Kurtija na severu Kosova i Metohije koje uključuju i upad u Kliničko bolnički centar.

"Da li je moguće da svetski zvanicnici, a pre svih oni iz EU, tako glasno ćute i okreću glavu pred terorom Kurtija nad Srbima na KiM i upadom njegovih 'specijalaca' u krug bolnice u Kosovskoj Mitrovici", pitao je ministar Lončar i podsetio da su bolnice uvek bile zaštićene zone.

Ministar je Kurtiju poručio da takvo ponašanje nikada ne izađe na dobro i naglasio da stetoskop, za razliku od njegovim specijalaca, nikoga ne može da ubije.

"Da li je moguće da smo svedoci da se u 21. veku u krugu jedne zdravstvene ustanove šetaju 'duge cevi', da lekarima, sestrama, pacijentima uskraćuju osnovna ljudska prava?!", zapitao je ministar Lončar.

Ministar je precizirao da su čak i u vreme ratnih dejstava bolnice zaštićene zone, ali ne i u slučaju Kurtijeve 'demokratije' u kojoj je dopušteno da se brutalna sila demonstrira pred zdravstvenim radnicima i pacijentima.

"Šta je to čime lekari, sestre i tehničari, koji brinu o svim građanima KiM ugrožavaju Kurtija, da na njih mora da šalje do zuba naoružane 'specijalce'?", pitao je ministar.

Specijalci sa fantomkama i dugim cevima upali su danas posle podne u zgrade Privremenih organa Vlade Srbije u četiri opštine na severu Kosova i Metohije, KBC, kao i prostorije Kancelarije za KiM.
   

Komentari (0)

Srbija