Politika

Vlada: Usvojeno Rešenje o davanju saglasnosti na Program Crvenog krsta Srbije

Komentari

Autor: Tanjug

22/08/2024

-

12:50

Vlada: Usvojeno Rešenje o davanju saglasnosti na Program Crvenog krsta Srbije
Vlada: Usvojeno Rešenje o davanju saglasnosti na Program Crvenog krsta Srbije - Copyright AP/Darko Vojinović

veličina teksta

Aa Aa

Na današnjoj sednici Vlade Srbije usvojeno je Rešenje o davanju saglasnosti na Program Crvenog krsta Srbije "Priprema za delovanje u nesrećama - obezbeđivanje minimalnih humanitarnih potreba i primena utvrđenih standarda u opremanju i obuci timova Crvenog krsta za delovanje u nesrećama - 2024. godina".

Tim rešenjem se obezbeđuje da sredstva prikupljena od prodaje svake karte za manifestacije međunarodnog karaktera iz oblasti kulture, zabave, sporta u iznosu od dva odsto cene karte, budu uplaćena na račun budžetskog fonda za Crveni krst Srbije, saopšteno je iz Vlade Srbije.

Cilj ovog programa jeste jačanje kapaciteta CKS, popunjavanje zaliha u magacinima najčešće traženim artiklima, podrška u opremanju i obučavanju za sprovođenje zadataka i drugo.

Takođe, data je saglasnosti na Program Crvenog krsta Srbije "Efikasan odgovor na nesreće - jačanje kapaciteta Crvenog krsta za delovanje u nesrećama - 2024. godina".

Pored toga, Vlada Srbije je takođe dala saglasnost da Republička direkcija za robne rezerve bespovratno isporuči evro dizel Opštini Surdulica, u količini od 10.000 litara, a u cilju otklanjanja posledica izazvanih elementarnom nepogodom - požarom.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija