Politika

Bečić: Protesti nisu borba za ekologiju, već protiv Vučića i za vlast bez izbora

Komentari

Autor: Tanjug

08/08/2024

-

19:39

Bečić: Protesti nisu borba za ekologiju, već protiv Vučića i za vlast bez izbora
Bečić: Protesti nisu borba za ekologiju, već protiv Vučića i za vlast bez izbora - Copyright Fonet/Aleksandar Barda

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik skupštinskog Odbora za kontrolu službi bezbenosti Igor Bečić ocenio je danas da je protest u Novom Sadu u sredu uveče jasno pokazao da ovo nisu protesti protiv rudarenja i zabrinutosti za životnu sredinu već, kako je naveo, pobuna propalih političara željnih moći koji bi zloupotrebom građana da dođu na vlast bez izbora.

On je u saopštenju istakao da to nije borba za ekologiju već isključivo borba protiv Aleksandra Vučića kao legitimno izabranog predsednika Republike Srbije.

"Kada imate među govornicima lica koja se zalažu za Rezoluciju o Srebrenici, podržavaju profesora koji ismeva jasenovačke žrtve ponoseći se imenom koje nosi i veličaju Oluju, onda se jasno vidi okupljanja poprimaju antisrpski element", ocenio je Bečić.

On je rekao i da poziva građane da ne učestvuju u pokušaju obojene revolucije, već da nastave da podržavaju napredak Srbije što su i uradili na izborima dajući glas Srpskoj naprednoj stranci.

"Kao narodni poslanik podržavam razvoj Srbije i istorijsku šansu koju nam pruža litijum kao nova snaga napretka i modernizacije, ali isto tako sa sigurnošću mogu da kažem da se neće ništa raditi što može ugroziti zdravlje građana i narušiti životnu sredinu. Vlada se uvek vodi mišljenjem stručnjaka, a ne tamo nekim Ćutama i ostalim lažnim ekolozima samo za svoj džep", naveo je Bečić.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija