Politika

Đurđev: Kurti priprema teren za etničko čišćenje Srba, ali time samo kupuje kartu za povratak u niški zatvor

Komentari

Autor: Euronews Srbija

06/08/2024

-

20:32

Đurđev: Kurti priprema teren za etničko čišćenje Srba, ali time samo kupuje kartu za povratak u niški zatvor
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev izjavio je da napad na filijale Pošte Srbije na severu Kosmeta samo jedan u nizu pokušaja brisanja svih tragova srpske suverenosti u našoj južnoj pokrajini.

"Kurtijev napad na filijale Pošte Srbije na severu Kosmeta samo je jedan u nizu pokušaja brisanja svih tragova srpske suverenosti u našoj južnoj pokrajini, ali i deo šireg plana koji treba da se završi potpunim etničkim čišćenjem srpskog naroda sa tog prostora. Ohrabruje činjenica da je predsednik Vučić nedavno u Loznici jasno naglasio da garantuje da više neće biti proterivanja Srba", rekao je Đurđev.

Prema njegovim rečima, veliku dozu samopouzdanja uliva i to što je premijer Srbije Miloš Vučević kao čovek koji je u vreme dok je obavljao funkciju ministra odbrane komandovao neutralisanjem dva albanska drona na teritoriji centralne Srbije. 

"Čuvaćemo mir do kraja, ali iza nas stoji najjača vojska u regionu, to svima treba da bude jasno, to je vojska koja nije dozvolila ni da nas NATO baci na kolena, a kamoli šiptarski teroristi",  napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige još jednom je iskoristio priliku da apeluje na promenu naziva institucija u našoj državi. 

"Pošte Srbije preimenovati u Srpske pošte, to je potrebno zarad nacionalnog samopoštovanja i samopouzdanja", zaključio je Đurđev.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija