Politika

Za podršku Kamali Haris potrebno 4.000 glasova, Demokratski komitet: Imaćemo predsedničkog kandidata do 7. avgusta

Komentari

Autor: Tanjug

23/07/2024

-

07:36

Za podršku Kamali Haris potrebno 4.000 glasova, Demokratski komitet: Imaćemo predsedničkog kandidata do 7. avgusta
Za podršku Kamali Haris potrebno 4.000 glasova, Demokratski komitet: Imaćemo predsedničkog kandidata do 7. avgusta - Copyright Tanjug/AP/Patrick Semansky

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Demokratskog nacionalnog komiteta Džejmi Harison rekao je da će Demokratska stranka imati predsedničkog kandidata do 7. avgusta i da je posvećena "otvorenom i poštenom" procesu nominovanja.

"Posvećeni otvorenom i poštenom procesu nominovanja. Spremni smo za transparentan i brz proces kako bismo napredovali kao ujedinjena demokratska stranka", rekao je Harison, prenosi Rojters.

Potpredsednica SAD Kamala Haris kazala je da je obezbedila podršku većine delegata Nacionalne demokratske konvencije da postane kandidat Demokratske stranke za predstojeće predsedničke izbore.

Haris ima za cilj da obezbedi većinu od skoro 4.000 delegata na konvenciji potrebnih za pobedu, rekla su četiri izvora, prenosi pomenuta agencija.

Predsednik Džo Bajden podržao je nominaciju Kamale Haris, ali je rekao da ne može da natera delegate da slede njegov primer. Podrška delegata je neophodna kako bi se Haris zamenila Bajdena na izborima 5. novembra. Nacionalni demokratski komitet saopštio je da će se virtuelno glasanje održati između 1. i 5. avgusta, kako bi proces nominovanja bio završen do 7. avgusta.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija