Politika

Manojlović: Najavljeno iskopavanje litijuma krši standarde demokratije i evropskih vrednosti

Komentari

Autor: FoNet

19/07/2024

-

09:42

Manojlović: Najavljeno iskopavanje litijuma krši standarde demokratije i evropskih vrednosti
Manojlović: Najavljeno iskopavanje litijuma krši standarde demokratije i evropskih vrednosti - Copyright Euronews/Stefan Goranović

veličina teksta

Aa Aa

Direktor kampanja Pokreta "Kreni - promeni" Savo Manojlović poručio je nemačkom kancelaru Olafu Šolcu, koji će danas učestvuje na Samitu o strateškik sirovinama u Beogradu, da "ostavi litijum i demokratiju, a da nosi predsednika Srbije Aleksandra Vučića i stabilokratiju".

Manojlović je na konferenciji za novinare, uoči sastaanak Vučić-Šolc u Palati Srbija, poručio da najavljeno iskopavanje litijuma u Srbiji "krši standarde demokratije i evropskih vrednosti".

"To je koncept protiv koga ustajemo i to je kršenje ustavnog poretka i pokušaj državnog udara", izjavio je Manojlović.

On je predočio da će, ukoliko dođe do nemira i građanske neposlušnosti, to biti odgovornost vlasti. Manojlović je ocenio da je iskopavanje litijuma bitka koju vlast može da dobije samo protivpravnim sredstvima.

Na konferenciji je rečeno i da je današnje potpisivanje memoranduma "guranje prsta u oko" ljudima koji se bore da očuvaju reke jer je voda strateška sirovina koja bi mogla spase Srbiju.

Aleksandar Anđelković je naglasio da će ukoliko se, kako je najavio Vučić, otvori 40 rudnika u Srbiji, to znači kraj poljoprivrede u zemlji. 

Komentari (0)

Srbija