Politika

U Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca kod Loznice, jedna žena uhapšena u Mladenovcu

Komentari

Autor: Euronews Srbija, RTRS, ATV

18/07/2024

-

14:35

U Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca kod Loznice, jedna žena uhapšena u Mladenovcu
U Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport ubice policajca kod Loznice, jedna žena uhapšena u Mladenovcu - Copyright Prinstscreen YouTube/Info Bijeljina

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade Srbije i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je u Bijeljini uhapšen osumnjičeni za transport od Preševa ka Loznici osobe koja se sumnjiči da je usmrtila jednog i ranila drugog policajca kod Loznice.

"U Bijeljini je popodne, u  saradnji sa Policijom Republike Srpske, uhapšen Z.R. (39), za koga se sumnja da je organizovao transport ubice od Preševa ka Loznici", rekao je Dačić, saopšteno je iz MUP-a.

Takođe, uhapšena je kao pomagač i njegova supruga I.R. u Mladenovcu.

MUP je ranije saopštio da je noćas u Loznici prilikom kontrole vozila na punktu u Lipničkom Šoru, nakon što su policijski službenici zaustavili vozilo tutinskih registarskih oznaka, jedna osoba je pucala u dvojicu službenika. Nikola Krsmanović je preminuo u bolnici, dok je njegov kolega Vjekoslav Ilić ranjen u rame.

Napadač je pobegao, a vozač je uhapšen i njemu je određeno zadržavanje do 48 sati. U automobilu je pronađen pasoš izdat od strane privremenih institucija takozvanog Kosova na ime Hajziri Artan (1991) i nemačka lična karta.

Inače posle hapšenja u Bijeljini je Račanska ulica bila blokirana. 

Lice je uhapšeno u Račanskoj ulici koja je blokirana.

"Policija Republike Srpske u Bijeljini je uhapsila jednu osobu koja se dovodi u direktnu vezu sa odbeglim ubicom policajca Nikole Krsmanovića (34) i ranjavanjem njegovog kolege Vjekoslava Ilića (50) u Loznici", potvrđeno je za ATV.

Na licu mesta nalazio se veliki broj policajaca. 

Komentari (0)

Srbija