Politika

Ministarka Macura sa poverenicom Janković o saradnji: Cilj nam je isti

Komentari

Autor: Tanjug

03/07/2024

-

22:37

Ministarka Macura sa poverenicom Janković o saradnji: Cilj nam je isti
Tanjug/Jadranka Ilić - Copyright Tanjug/Jadranka Ilić

veličina teksta

Aa Aa

Ministarka bez portfelja zadužena za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanje nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena Tatjana Macura sastala se danas u sa Poverenicom za zaštitu ravnopravnosti Brankicom Janković, sa kojom je razgovarala o saradnji dve institucije.

Sagovornice su razgovarale o značaju povezivanja novoformiranog ministarstva i institucije Poverenika, kao i o zajedničkom delovanju izvršne vlasti, nezavisnih institucija i civilnog sektora na temama koje podstiču veću ravnopravnost, uz uvažavanje svih do sada postignutih rezultata na tom polju, saopštilo je Ministarstvo zaduženo za oblast rodne ravnopravnosti, sprečavanje nasilja nad ženama i ekonomskog i političkog osnaživanja žena.

Na sastanku je bilo reči i o primeni postojećih regulativa, kao i zajedničkim projektima i inicijativama koje će doprineti sprečavanju nasilja nad ženama, ali i njihovom ekonomskom i političkom osnaživanju, dodaje se u saopštenju.

"Kada je u pitanju Zakon o rodnoj ravnopravnosti i očekivanja u vezi sa budućom odukom Ustavnog suda, žao mi je što smo bespotrebno izloženi netačnim tumačenjima i negativnim konotacijama, a verujem da će i sam Ustavni sud to prepoznati i da će rekacija ići u pravcu ukidanja kaznenih mera jer to suštinski i nije u duhu očekivanja od primene ovog važnog zakona koji u najvećoj meri štiti ženska ljudska prava, mnogo više od samo pitanja rodno osetljivog jezika. Plašim se da bi sve više od toga imalo velike posledice na do sada postignute rezultate na koje Srbija samo može biti ponosna", rekla je ministarka Macura.

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija