Politika

Đurđev: Evropa nezadrživo skreće udesno, očekuju nas veliki potresi i izazovi

Komentari

Autor: Euronews Srbija

10/06/2024

-

15:15

Đurđev: Evropa nezadrživo skreće udesno, očekuju nas veliki potresi i izazovi
Aleksandar Đurđev - Copyright Privatna arhiva

veličina teksta

Aa Aa

"Apsolutni pobednik izbora za Evropski parlament je evropska desnica, gde umereni, odnosno desni centar ima najbolje rezultate u Nemačkoj i Španiji, ali ni radikalna desnica ne zaostaje sa svojim trijumfima u Francuskoj, Italiji i Austriji. Jedno je sigurno, zeleni su doživeli potpuni poraz, a loše su prošli i liberali i socijalisti, te nas očekuju tektonske promene. Prvu od njih smo već videli, a to su novi parlamentarni izbori u Francuskoj koje je najavio poraženi Makron", izjavio je predsednik Srpske lige Aleksandar Đurđev.

On je iskoristio priliku da čestita izbornu pobedu Slobodarskoj partiji Austrije koja je, kako je istakao Đurđev, osvedočeni prijatelj i Srbije i Srpske lige. 

"Osvojili su 28 odsto glasova, uprkos satanizaciji kojoj su bili izloženi godinama unazad. Takođe čestitamo i Fidesu Viktora Orbana koji je osvojio preko 50 odsto mesta za Evropski parlament koja su predviđena za Mađarsku. Ove dve partije biće snažna brana nastojanjima da se čitava Evropa uvuče u rat sa Rusijom", napomenuo je Đurđev. 

Predsednik Srpske lige podvukao je da levo-liberalne "vrednosti" gube tlo pod nogama, jer Evropljani hoće demohrišćansku i slobodnu Evropu. 

"Problem, međutim, predstavlja to što deo desnice, tzv. 'NATO desnica' uporno hoće rat ili zaoštravanje odnosa sa Rusijom. To nije dobro ni za koga, očekujem da Trampova pobeda u SAD pacifikuje takve glasove", zaključio je Đurđev.

Komentari (0)

Srbija