Politika

"Boriću se da smanjim izlaznost": Miloš Jovanović u emisiji Direktno sa Minjom Miletić o izborima u Beogradu

Komentari

Autor: Euronews Srbija

25/04/2024

-

22:19

Euronews Srbija

veličina teksta

Aa Aa

Predsednik Novog DSS-a Miloš Jovanović rekao je da koalicija NADA ne bojkotuje izbore u Beogradu, jer ono što će se dogoditi 2. juna ne predstavlja izbore. 

On je u emisiji Direktno sa Minjom Miletić rekao da vlast nema nameru da bilo šta promeni kada su izborni uslovi u pitanju i da će se boriti da smanji izlaznost na izborima.

"Koalicija NADA ne bojkotuje izbore, da biste bojkotovali izbore, treba da se dese izbori. A ono što je za Beograd zakazano za 2. juna, je sve samo nisu izbori. Zakazana je krađa. Znači imamo nešto što smo već videli i to je jedna možda glavna razlika između Beograda i ostatka Srbije", rekao je Jovanović. 

Kaže da na ove izbore ne bi izašao jer "ne dozvoljava da ga ponižavaju pričom o izbornim uslovima 30 dana pred glasanje".

"Da li plaćemo cenu zbog toga? Plaćemo. Da li ćemo pobediti na kraju zbog toga? Pobedićemo. A da vam kažem sve i da se ne desi pobeda na kraju, nema veze. Ja se gledam u ogledalu, miran sam, spavam kao beba, to vam uvek kažem. Bogu hvala ne živim od politike, imam svoj posao. I boriću se da se smanji izlaznost. Evo sad, najavljujem odmah. Boriću se da se smanji izlaznost nečega što ne sme da ima nikakvu izlaznost. Nije sve trgovina, ljudi država nama se raspada", rekao je Jovanović.

Lider Novog DSS-a prokomentarisao je odluku dela opozicije, koalicije Srbija protiv nasilja, da izađe na izbore u srpskoj prestonici i "nastavi borbu".

"Nema tu borbe. Borba je bila za izborne uslove. Ako učestvujete u nečemu što je krađa, onda to nije borba, to je saučesništvo u krađi. Ništa više, ništa manje. Ovo nije moj vrednosni sud. Ovo je konstatacija. Kada učestvujete u krađi, vi ste saučesnik u toj istoj krađi. Tačka", rekao je Jovanović. 

Euronews

 

Tvrdi da nije ispunjen nijedan od tri uslova opozicije, da je vlast skratila kampanju za 15 dana i da u budućnosti nećemo ni imati kampanje. 

 "Kako će se izgledati u budućnosti, a bogami i sada. Biće raspisani izbori. Uvek će vlast to uraditi 30 dana, ispoštovaće taj minimum. Vi ćete dobiti notare treći, četvrti, peti dan ako imate sreće. I onda ćete skupljati potpise peti, šesti ili sedmi dan. Skupite potpise 10. ili 12. dana, proglasiće se lista tamo neki 15. dan. Onda ćete na pola kampanje moći da svoje izborne materijale štampate, da stavite broj listi. Ljudi, to je ponižavanje opozicije. Meni je stvarno žao što je deo opozicije prihvata da bude šišan, kao ovce, izvinjavam se, deluje grubo, ali zaista jeste to ponižavanje dela opozicije", rekao je Jovanović. 

Prema njegovim rečima, opozicija bi dobila vlast na Vračaru, ali ne želi da žrtvuje demokratiju za pobedu na jednoj opštini.

"Fenomen Arene ne postoji svuda"

Na pitanje kako objašnjava svojim biračima da na lokalnim izborima treba da se glasa, a u Beogradu ne i gde je tu principijalnost, Jovanović odgovara:

"Velika kao Rusija. Kao Srbija istorijski, i kao Srbija po svemu što treba da bude i što nikada neće biti pod Aleksandrom Vučićem. Principijalnost je ogromna. Mi smo doneli odluku na predsedništvu, a gradski odbor Nove DSS je takođe je tu odluku doneo, da ne izlazimo niti na beogradske izbore, niti na opštinske izbore za gradske opštine Beograda. To bi trebalo da služi kao model za celu Srbiju, ali razumem ako neki naš odbor donese drugačiju odluku, jer fenomena Arene ne postoji svuda".

Opširinije gostovanje Miloša Jovanovića u emisiji Direktno pogledajte u video na početku teksta.

Komentari (0)

Srbija