Društvo

Probudite se uz Euronews Jutro: Šta donosi nova verzija Zakona o porezu na dohodak, ko su Lajl i Erik Menendez

Komentari

Autor: Euronews Srbija

20/10/2024

-

21:50

Probudite se uz Euronews Jutro: Šta donosi nova verzija Zakona o porezu na dohodak, ko su Lajl i Erik Menendez
Probudite se uz Euronews Jutro: Šta donosi nova verzija Zakona o porezu na dohodak, ko su Lajl i Erik Menendez - Copyright Euronews

veličina teksta

Aa Aa

O brojnim temama iz sveta politike, ekonomije, zdravstva, prosvete, umetnosti i sporta i sutra ćemo govoriti u emisiji Euronews Jutro. Sa Vama je od sedam sati Marija Šehić koja će sa svojim gostima razgovarati o svim aktuelnim pitanjima.

U izdanju za ponedeljak, 21. oktobar, izdvajamo:

Ministarstvo finansija izašlo je sa radnom verzijom Zakona o porezu na dohodak. Među novinama je novi iznos neoporezivog dela plate, ali i nove kategorije poreskih obveznika među kojima su frilenseri, ali i pomorci, kao i svi oni koji obavljaju poslove na kruzerima. Kako će se njihove zarade oporezivati, koja su njihova prava i hoće li im se, kao što je to bio slučaj sa frilenserima u budućnosti manje isplatiti da rade na brodovima? O tome govorimo u Temi jutra.

Naslovne strane i centralne teme iz dnevne štampe komentariše Zoran Trifunović, glavni i odgovorni urednik Newsmax Balkan televizije.


O vestima iz sporta govoriće kolege sa Arena sporta.

Prijatelji i porodica Lajla i Erika Menendeza podneli su javnu molbu da braća budu puštena na slobodu nakon više od tri decenije provedene u zatvoru zbog ubistva svojih roditelja u porodičnoj kući na Beverli Hilsu. Interesovanje za slučaj braće Menendez je obnovljeno kada je Netfliks u septembru objavio seriju koja prikazuje ovaj događaj. Zbog čega nas toliko interesuju priče o zločinima? Da li se na ovaj način humanizuju osuđeni za teške zločine ili je reč o mnogo jednostavnijim porivima: najlakše se prodaju krv i suze?

Regionalne zvezde, pop bend Svemirko rasprodao je prvi beogradski koncert zakazan za 1. novembar u sali Amerikana Doma omladine. O tome kako se publika osvaja na on line platformama govoriće frontmen benda Mirkom Vuković.

Komentari (0)

Srbija