Društvo

Dačić: MUP Srbije uputio u Grčku helikopter Kamov Ka-32 kao pomoć u gašenju požara

Komentari

Autor: Euronews Srbija

02/10/2024

-

19:48

Dačić: MUP Srbije uputio u Grčku helikopter Kamov Ka-32 kao pomoć u gašenju požara
MUP Srbije - Copyright MUP Srbije

veličina teksta

Aa Aa

Potpredsednik Vlade i ministar unutrašnjih poslova Ivica Dačić izjavio je da je Ministarstvo unutrašnjih poslova, uputilo u Grčku helikopter Helikopterske jedinice Kamov Ka-32 sa posadom kako bi vatrogascima-spasiocima u toj zemlji pomogli u gašenju šumskih požara na području Ksilokastra na Peloponezu. 

Ministarstvo unutrašnjih poslova, uputilo je u Grčku helikopter Helikopterske jedinice Kamov Ka-32 sa posadom kako bi vatrogascima-spasiocima u toj zemlji pomogli u gašenju šumskih požara na području Ksilokastra na Peloponezu, navodi se u saopštenju MUP-a. 

Republika Grčka aktivirala je Mehanizam civilne zaštite Evropske unije tražeći međunarodnu pomoć nakon što je za 24 časa širom zemlje izbilo 69 požara od kojih je 18 i dalje aktivno sa izgorelom površinom od više od 6.000 hektara, dok je najugroženiji severni deo Peloponeza, opština Ksilokastro u Korintskom regionu. 

MUP Srbije

 

Ministarstvo unutrašnjih poslova u Grčku je uputilo helikopter Kamov Ka-32, kapaciteta nosivosti pet tona vode, sa šest pripadnika Helikopterske jedinice i pripadnikom Sektora za vanredne situacije.  

Helikopter MUP-a  Srbije sa posadom trenutno je stacioniran na vojnom aerodromu Elefsina u blizini Atine odakle će, nakon dogovora sa nadležnim organima Republike Grčke, biti upućen radi dejstvovanja na konkretne lokacije zahvaćene požarom", izjavio je Dačić. 

Preporuka za vas

Komentari (0)

Srbija